Názor analytikov - Francúzska Rafale musí v boji kapitulovať pred ruským SU-35 (VIDEO)
17 | 09 | 2021 I Ivan Brožík

V redakcii HD nie sme si celkom istí, či je možné až tak jednoducho porovnávať. Predsa len - Rafale asi treba posudzovať s MiG-35. Nie s ťažkým viacúčelovým stíhačom Su-35/Su-30. Koncepčne ide totiž o dve rôzne platformy. Napriek tomu vyberáme z názorov vojenských expertov z Juhoafrickej republiky.


"Manévrovateľnosť a avionika Su-35 mu umožní poraziť francúzsky Rafale v boji", píše portál vpk.name s odvolaním sa na odborné juhoafrické periodikum Ultimate Defense.
Prednosti SU-35

Manévrovateľnosť ruského viacúčelového stíhača Su-35, ako aj vlastnosti jeho palubného vybavenia, prevyšujú francúzske lietadlo Rafale. Píše vpk. name  To umožní Su-35 vyhrať v prípade leteckej bitky. Takéto hodnotenie je podľa portálu obsiahnuté v analytickom špeciálnom vydaní juhoafrického časopisu Ultimate Defense venovaného fóru Army-2021.
Ťažší, ale pohyblivejší

Podľa odborníkov z juhoafrického zdroja má ruský Su-35 vyššiu manévrovateľnosť počas súboja, ako aj "vidí" na  nepriateľa z väčšej vzdialenosti.

Ruské bojové lietadlo má aj unikátnu palubnú radarovú stanicu N035 „Irbis“, ktorú odborníci označujú za najvýkonnejšiu z existujúcich. Ako je uvedené v špeciálnom vydaní časopisu, dosah detekcie cieľa Irbisu je až 400 km. Cieľ podobný lietadlu Rafale bude Su-35 schopný detekovať na vzdialenosť asi 270 km. Francúzske lietadlo je schopné detekovať Su-35 na vzdialenosť 120 km.


Jednoznačný záver

V tejto súvislosti experti dospeli k záveru, že pilot Su-35 bude prvým, kto bude schopný detekovať cieľ a začať paľbu. Túto výhodu dopĺňa prítomnosť rakiet dlhého doletu vo výzbroji ruskej stíhačky. Podľa autorov špeciálnej emisie musí Su-35 vo vzdušnom boji poraziť Rafale.

Experti tvrdia, že Su-35 je schopný sledovať až 30 leteckých cieľov a súčasne zasiahnuť osem z nich. Dodáva na záver portál vpk.name.

Medzititulku red. HD.)

Americkí piloti nad Sýriou čelili zlyhaniu systémov ich strojov v dôsledku priblíženia sa ruských Su-35 (video SU-35)
Americké Super Hornety zostali zrazu slepé a hluché. Funkčné im zostali iba základné funkcie, schopné ovládať lietadlo v letuschopnom stave. Čo sa stalo? Čítať ďalej
17 | 02 | 2021 | Ivan Brožík