Exprezidenta Klausa pustili z nemocnice, predtým mal "šialene vysoký tlak"
17 | 09 | 2021 I Imrich Kovačič / TASR

Bývalého českého prezidenta Václava Klausa v piatok prepustili z pražskej Ústrednej vojenskej nemocnice, kde ho v utorok hospitalizovali s vysokým tlakom, informovali Novinky.cz.


"Mal som šialene vysoký tlak a nejaké žalúdočné komplikácie," povedal 80-ročný Klaus novinárom. Dodal však, že už sa cíti dobre.

Klaus strávil v nemocnici predchádzajúci víkend, v pondelok ho prepustili, avšak v utorok ho museli prijať späť.

Podľa českého spravodajského servera Klaus celkovo netrpí výraznejšími zdravotnými problémami. V roku 2008 mu operovali bedrový kĺb, o štyri roky neskôr šedý zákal. Vo februári tohto roku prekonal covid.

V tej istej pražskej nemocnici leží od utorka aj súčasný český prezident Miloš Zeman. Podľa štvrtkového vyhlásenia jeho hovorcu Jiřího Ovčáčka bola hospitalizácia plánovaná. Prezidentovi vykonali dôkladné vyšetrenia, pričom mu nezistili žiadne život ohrozujúce ochorenie. Pracovných povinností by sa mal opäť ujať na budúci týždeň.

Vo veku 81 rokov zomrel priekopník výpočtovej techniky sir Clive Sinclair
Vo veku 81 rokov zomrel britský vynálezca a podnikateľ sir Clive Sinclair, známy najmä ako tvorca domáceho počítača ZX Spectrum, čím prispel k masovému rozšíreniu počítačov do domácností. Informoval o tom v piatok denník The Guardian, ktorý sa... Čítať ďalej
17 | 09 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR