Britský policajt miesto teroristov sledoval špionážnymi kamerami holé ženy
17 | 09 | 2021 I Diana Zaťková
Dôstojník protiteroristického komanda metropolitnej polície sa priznal k 19 obvineniam z tajného nahrávania nahých žien bez ich súhlasu počas niekoľkých rokov pomocou špionážnej kamery, informuje portál RT.




40-ročný suspendovaný detektívny inšpektor Neil Corbel bol minulý mesiac obvinený z 19 prípadov voyeurizmu a v pondelok sa aj ku všetkým priznal na magistrátnom súde vo Westminsteri.
Až 51 obetí

Od januára 2017 do februára 2020 používal Corbel na online rezervácii falošnú identitu a potom používal skryté kamery - vrátane kamier maskovaných ako budík, osviežovač vzduchu a okuliare - na zaznamenávanie žien bez ich súhlasu.

Podľa miestnych správ sa na Corbelovom pevnom disku našli zábery 51 obetí, pričom 19 osôb ho zažalovalo. Niektoré z obetí boli vo vzťahu s dôstojníkom, zatiaľ čo iné boli modelkami, ktoré nesúhlasili s natáčaním. Zločiny sa údajne stali vo Veľkom Londýne, Manchestri a Brightone.

Putin dúfa, že ho Sputnik V ochráni pred ochorením COVID-19
Ruský prezident Vladimir Putin v utorok vyjadril presvedčenie, že ruská vakcína Sputnik V ho ochráni a preukáže vysokú mieru ochrany proti ochoreniu COVID-19. Svoj pobyt v karanténe zároveň označil za experiment, informovali agentúry AFP a... Čítať ďalej
14 | 09 | 2021 | Ivan Mihale/ TASR

Vynaložil mimoriadne úsilie

Vyšší okresný sudca Paul Goldspring na súde uviedol, že Corbel „vynaložil mimoriadne úsilie, aby skryl, čo robí“, zatiaľ čo prokurátor Babatunde Alabi uviedol, že Corbel nasadil tajné kamery na zaznamenávanie žien „počas toho, ako sa vyzliekali pred očkovaním“. Vynesenie rozsudku má byť až 4. októbra.

Metropolitná polícia, ktorá dôstojníka suspendovala vo vyhlásení tvrdí, že Corbel „v čase údajných priestupkov nebol v službe“.

Vrchný dozorca detektívov Marcus Barnett tiež uviedol, že metropolitná polícia bola „skutočne sklamaná z činov dôstojníka, ktoré vôbec nereprezentujú vysoké hodnoty a štandardy, ktoré očakávame“.

Hrôzostrašná vízia, alebo inovácia? Turecká armáda vyvinula vodný protiponorkový dron (VIDEO)
14 | 09 | 2021 | Ingrid Vrabcová