Barličky v podobe kajúcnikov sa "protimafiánskemu" režimu akosi lámu
17 | 09 | 2021 I Ivan Brožík

Keď sa nedarí, tak sa nedarí. Nádherne vyzerajúce kulisy štátneho divadla na hru o rozväzovaní rúk sa rúcajú samé od seba. Hlavný kajúcnik v kauze Dobytkár, ktorého nami citovaný zdroj nazýva Marek Kodada podľa všetkého nehovoril pravdu. Pozrieme sa na toto tvrdenie bližšie.


Menovaný  “počas kľúčovej časti prebiehajúceho vyšetrovania manipuloval svoje výpovede. Ide o jediného svedka proti bývalému generálnemu riaditeľovi Poľnohospodárskej platobnej agentúry (PPA) Jurajovi Kožuchovi,” tvrdí to podľa portálu ereport.sk Kožuchov advokát Roman Balco.
Upravované výpovede

Nami citovaný ereport.sk vo svojom článku píše, že "nezrovnalosti, chyby a protirečenia svojej výpovede voči Kožuchovi upravoval podľa Balca kajúcnik Kodada vždy následne po prečítaní výpovede Kožucha. Umožniť mu to mal samotný vyšetrovateľ."
Veľmi pozoruhodný postup vyšetrovateľa i svedka

„Doslova po každej výpovedi pána Kožucha si ju prišiel do spisu prečítať a následne tú svoju upravil tak, aby opravil nezrovnalosti, ktoré môj klient namietal. Umožnil mu to vyšetrovateľ s tým, že štatút svedka M. Kodadovi prisúdil až po poslednej výpovedi pána Kožucha,“ povedal podľa článku na webe ereport.sk advokát Juraja Kožucha Roman Balco.
Advokát tvrdí, že dôkazy sú

"Podľa Kožuchovho právnika", udáva zdroj, ktorý citujeme v tomto texte,  "tým vyšetrovateľ zabezpečil, aby si mohol kajúcnik Kodada spis prakticky nosiť domov a pripravovať si úpravy výpovede. „Disponujeme o tom dôkazmi a považujeme to za šokujúce manipulovanie vyšetrovania v prospech kajúcnika,” doplnil s tým, že proti Jurajovi Kožuchovi pritom nesvedčí žiadny iný svedok. „Jeho obvinenie a obžaloba je založená výhradne na výpovedi jediného kajúcnika a kriminálnika M. Kodadu, ktorý sa priznal k úplatkom a snaží sa vyhnúť väzeniu. Navyše J. Kožucha dlhodobo poznal a podľa faktov vyplývajúcich z jeho výpovedí, na vzťahu s J. Kožuchom dlhodobo pracoval,” vyhlásil  podľa ereport.sk advokát Balco.
Polámané barličky (ne)spravodlivosti

Citujme ďalej z webu ereport.sk: "Cieľom Kodadu bolo podľa Balca, aby svojim predstieraným blízkym vzťahom ku Kožuchovi mohol zakrývať svoje protiprávne konanie pri žiadaní úplatkov od potenciálnych žiadateľov o podpory z PPA. „Sme presvedčení, že vyšetrovateľ a prokurátor si nesplnili svoju zákonnú povinnosť. Podľa nášho názoru konajúci súd musí tieto okolnosti jednoznačne vyhodnotiť v prospech J. Kožucha a zbaviť ho obvinenia. Postupne budeme tiež verejnosť informovať o ďalších pochybeniach a zvláštnom správaní vyšetrovateľa a prokurátora v tomto konaní, ktoré nemá s právnym štátom nič spoločné,“ avizuje na webe ereport.sk advokát Roman Balco.

(Medzititulky red. HD.)

Kolíková stále nevidí problém v spôsobe, akým sa vyšetrujú kauzy. Potrebuje len upratať Žilinku
V piatok večer sa roztrhlo vrece s komentármi o tom, čo sa udialo na Slovensku za posledné hodiny. Najviac samozrejme rezonuje zatknutie a vzatie do väzby vyšetrovateľa Čurillu a vojna v polícii. Aj Mária Kolíková vyliezla z ulity a rozhodla sa... Čítať ďalej
17 | 09 | 2021 | Petra Demková