Zastrelil sa kvôli neznesiteľným bolestiam: Herca Štěpánka osud nešetril
16 | 09 | 2021 I Tibor Sipos

V stredu 16. septembra je to presne desať rokov od dobrovoľného odchodu zo sveta českého herca Martina Štěpánka, ktorý si pripomínajú nielen jeho najbližší, ale aj fanúšikovia. O jeho boji so zákernou rakovinou sa mnohí dozvedeli až potom, čo sa strelnou zbraňou vo svojom byte pripravil o život. Už skrátka nedokázal trpieť ďalej, píše Blesk.


Nekonečne dlhé štyri roky Martin Štěpánek bojoval so zákernou chorobou. Vyzrieť na ňu sa mu žiaľ nepodarilo. Chemoterapie všetko len zhoršovali, aspoň podľa toho, ako to herec cítil. Bolo mu po nich totiž neskutočne zle, a tak ich podstúpenie postupom času začal odmietať. Štěpánkova manželka herečka Jaroslava Tvrzníková potvrdila, že jej mužovi lekári najprv odstránili nádor v oblasti krku. Na operačný stôl však potom musel ísť aj druhýkrát. To mu odobrali jednu z obličiek.

A práve po tejto operácii začali Štěpánkove problémy s dolnou polovicou tela. Ťažko sa mu chodilo a neobišiel sa bez pomoci a podpory barlí. Bolesti vraj zasiahli prostredníctvom nervov hercove bedrá a nakoniec už boli pre Štěpánka skrátka neznesiteľné. "Martin ma do svojich problémov príliš nezaťahoval. A ja som ho nechcela svoju ľútosťou oslabovať. Jeho to ale trápilo silno. Bol bez pohybu, nemohol toho už veľa robiť. Ani veci, na ktoré sa zvyčajne moc tešil," zverila sa Jaroslava Tvrzníková pre MF Dnes.

Posledná rozlúčka s Martinom Štěpánkom sa odohrala v Prahe 24. septembra 2010, teda osem dní po jeho samovražde. Samozrejme nechýbali jeho najbližší - manželka, sestra Jana aj brat Petr Štěpánek. Súrodenci boli tragickou udalosťou natoľko otrasení, že kategoricky odmietli zdieľať svoj žiaľ s ostatnými smútočnými hosťami.

Nový partner Vondráčkovej ju strápnil pred celou sálou: Prezradil, ako to majú radi v posteli!
Toto Lucie Vondráčková asi nečakala. Keď speváčka vyrazila so svojím novým partnerom Petrom Vojnarom na ich vôbec prvú spoločnú akciu, zrejme vôbec nepočítala s tým, že jej láska prezradí intímne detaily z ich spálne. Vojnar sa totiž počas... Čítať ďalej
15 | 09 | 2021 | Tibor Sipos