Taraba: Cisár je nahý a ako opozícia nemôžeme žiadať nič iné ako demisiu tejto skompromitovanej neschopnej vlády
16 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

Zadržania elitných vyšetrovateľov z NAKA policajnou inšpekciou, ale aj ich posadenie do vyšetrovacej väzby, vzbudzuje na Slovensku stále veľký rozruch. A to najmä u politikov, ktorí to celé vnímajú ako boje v polícii.


Situácia v Národnej kriminálnej agentúre, ale aj na Úrade inšpekčnej služby, je viac ako zaujímavá. Kým predtým zadržiavali a posielali do väzby najmä nominantov Smeru-SD, teraz sú to „prioritne“ vyšetrovatelia z NAKA, ktorí mali ovplyvňovať svedkov. A práve nad touto skutočnosťou, ale aj tým, kam až táto „chobotnica“ smeruje, sa v statuse zamýšľa nezaradený poslanec Tomáš Taraba.
Heger a spol. sa veľmi boja, kde všade boli rovnaké súdom schválené odposluchy

„Po tom čo súd poslal čurillovcov do väzby, Heger splašene zvoláva Bezpečnostnú radu štátu. Zistenie, že v kancelárii NAKA boli legálne nainštalované odposluchy so súhlasom súdu pootvorilo čo to do vyšetrovacích metód tejto vládnej garnitúry,“ konštatuje v úvode statusu Taraba.

„Tá voľná jazda myšlienok ako vyplýva z obvinenia, ktoré koluje po redakciách médií a kde sa vraj majú spomínať také skvosty typu: chalani dajte im tam najmä nejakú korupciu, nech to spadá pod špeciál alebo napíšte že sme videli Košča v júni v Tatrách, aby sme im mohli dať organizovanú skupinu, aj keď médiá píšu že je v medzinárodnom pátraní od marca, je ako hovoria Angličania, ťažký freestyle,“ píše ďalej nezaradený poslanec za Život Národná strana, ktorý kompetentných z koalície vyzýva, nech zverejnia celé znenie obvinenia, a nech si každý urobí záver.



„Heger a spol sa veľmi boja, kde všade boli rovnaké súdom schválené odposluchy a v koľkých kanceláriách možno ešte sú. To je dôvodom dnešnej Bezpečnostnej rady štátu. Cisár je nahý a ako opozícia nemôžeme žiadať nič iné ako demisiu tejto skompromitovanej neschopnej vlády,“ uzatvára svoj status Tomáš Taraba.

Zásadné vyhlásenie Petra Pellegriniho, Hlas žiada podanie demisie vlády
Zložitá situácia si vyžaduje podľa Petra Pellegriniho zložitejšie kroky. Na tlačovej besede, ktorú zvolal predseda strany HLAS, uviedol Peter Pellegrini, že nestačí už odvolávanie Márie Kolíkovej, ani Romana Mikulca, situácia je podľa neho tak... Čítať ďalej
16 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová