Roman Michelko: Nič nie je rozhodnuté, policajné zložky sa pripravujú na ofenzívu
16 | 09 | 2021 I Gabriela Fedičová

Roman Michelko, na portáli Veci verejné, hodnotí zatknutie elitných vyšetrovateľov Jána Čurillu a Pavla Ďurku. A ako bonus aj zatknutie dočasného šéfa Úradu inšpekčnej služby Petra Scholza vlastnými ľuďmi z inšpekcie. Ide podľa neho o znak absolútneho rozvratu v policajných zložkách, ale problém je v tom, že týmto sa nič nekončí.


Vo vojne policajtov, kde sa podľa Michelka vybojovala ďalšia bitka, je výsledok vojny v celku neistý. Všetko začalo, ako píše, zvrhlou politickou objednávkou, za akúkoľvek cenu usvedčiť a odsúdiť nominantov bývalej garnitúry.

"Ak k takémuto zadaniu ako ingredienciu dodáme premotivovaných policajtov, špeciálneho prokurátora Daniel Lipšica, ktorý nikdy prokurátorom nebol a teda je kľúčovou postavou v justičnej hierarchii, ktorá je čisto politickou nomináciou s kolosálnym konfliktom záujmov, konflikt sa dá očakávať," píše. Za výbušnú zmes, ktorá môže čoskoro vybuchnúť, môže podľa neho aj nekompetentné vedenie ministerstva vnútra a oportunistický policajný prezident.

Babráci privádzajú spoločnosť na pokraj rozkladu! (gen. Pavol Macko)
Komentár generálporučíka Pavla Macka (Facebook) Čítať ďalej
14 | 09 | 2021 | Imrich Kovačič

Systémovou chybou je Maroš Žilinka

Michelko si myslí, že systém stíhania nepohodlných ľudí podľa vopred naplánovaného scenára nefunguje. V systéme je podľa neho chyba, ktorou je generálny prokurátor Maroš Žilinka. Jemu podľa Michelka profesijná česť nedovoľuje nečinne sa pozerať na masívne porušovanie zákonnosti. "A navyše Maroš Žilinka disponuje paragrafom 363, vďaka ktorému môže hrubé nezákonnosti účinne eliminovať," píše Michelko.

Samotný akt Generálnej prokuratúry, mal podľa Michelka dozvuky v grilovaní generálneho prokurátora na Ústavnoprávnom výbore Národnej rady SR. Tam vznikla verbálna potýčka medzi poslancom za stranu SaS Alojzom Baránikom a generálnym prokurátorom Marošom Žilinkom. "Jeho vyhrážka, že bude iniciovať jeho odvolanie, je nateraz nereálna, ale boj o sporný paragraf 363 je súčasťou koaličného boja a jeho osud je neistý," vysvetľuje Michelko.

Remišová je zdá sa odborníčka na všetko, lebo ona si myslí a podľa nej sa zdá, že pochybila inšpekcia
Pani predsedníčka strany Za ľudí, Veronika Remišová, ministerka na Ministerstve investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR sa považuje na základe jej nedávneho vyhlásenia na sociálnej sieti za odborníčku aj na iné veci. Veronika Remišová... Čítať ďalej
16 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová

Úrad inšpekčnej služby mieril aj na špeciálneho prokurátora Lipšica a jeho kolegu Kysela

Za najviac bizarnú situáciu ale Michelko považuje pondelkovú akcii Úradu inšpekčnej služby, kde kolegovia z inšpekčnej služby zatkli dokonca svojho šéfa, údajne za vyzradenie utajovaných skutočností, čím maril prácu svojich kolegov. "Nakoniec, poverený šéf inšpekčnej služby Peter Scholz sa dostatočne zdiskreditoval nepredstaviteľnou šikanou svojej kolegyne Diany Santusovej, ktorá sa snažila zaistiť trojicu kajúcnikov Petra Petrova, Mateja Zemana a Csabu Dömötöra," píše.

Michelko vysvetľuje, že zásah policajného prezidenta Petra Kovařika z dovolenky v Chorvátsku bol motivovaný aj obavou, že zásah Úradu inšpekčnej služby mieri aj na špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica a jeho kolegu Petra Kysela. Michelko tvrdí, že minister vnútra Roman Mikulec a policajný prezident Peter Kovařík urobili bezprecedentný krok, za ktorý bude musieť zodpovedať  Peter Kovařík.

Remišová je zdá sa odborníčka na všetko, lebo ona si myslí a podľa nej sa zdá, že pochybila inšpekcia
Pani predsedníčka strany Za ľudí, Veronika Remišová, ministerka na Ministerstve investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR sa považuje na základe jej nedávneho vyhlásenia na sociálnej sieti za odborníčku aj na iné veci. Veronika Remišová... Čítať ďalej
16 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová

Zákonnosť aspoň nateraz vyhráva na body nad hrubou nezákonnosťou

"Dnes už vieme , že v snahe eliminovať nepohodlnú skupinku, ktorá bráni zákonnosť, vyšetrovateľ Ján Čurilla a jeho tím vypracoval absurdný dokument o podvratnej skupinke na čele s bývalým šéfom NAKA Branislavom Zurianom, vyšetrovateľkou Úradu inšpekčnej služby Dianou Santusovou a ešte ďalšími nepohodlnými ľuďmi s cieľom po krajne vykonštruovanej obžalobe ich väzobne stíhať. Ukazuje sa, že nakoniec všetko bude inak. Väzobne bude stíhaný Ján Čurilla a jeho komplici. A aspoň nateraz zákonnosť vyhráva aspoň na body nad hrubou nezákonnosťou," tvrdí Michelko.

V závere dodáva, že nič nie je rozhodnuté a obe strany sa pripravujú na novú protiofenzívu. Michelko si myslí, že predseda parlamentu Boris Kollár, iste nie nezištne, drží ochrannú ruku nad generálnym prokurátorom Marošom Žilinkom. A aj preto je podľa neho možné, že masívne a hrubé nezákonnosti, ktoré sa dosiaľ pri vyšetrovaní politicky motivovaných káuz diali, aspoň na čas skončia.

Zastrelil sa kvôli neznesiteľným bolestiam: Herca Štěpánka osud nešetril
V stredu 16. septembra je to presne desať rokov od dobrovoľného odchodu zo sveta českého herca Martina Štěpánka, ktorý si pripomínajú nielen jeho najbližší, ale aj fanúšikovia. O jeho boji so zákernou rakovinou sa mnohí dozvedeli až potom, čo sa... Čítať ďalej
16 | 09 | 2021 | Tibor Sipos