Remišová je zdá sa odborníčka na všetko, lebo ona si myslí a podľa nej sa zdá, že pochybila inšpekcia
16 | 09 | 2021 I Gabriela Fedičová

Pani predsedníčka strany Za ľudí, Veronika Remišová, ministerka na Ministerstve investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR sa považuje na základe jej nedávneho vyhlásenia na sociálnej sieti za odborníčku aj na iné veci. Veronika Remišová o Inšpekcii ministerstva vnútra nepočula 12 rokov, ale sú podľa nej zaujatí. Ako inak? Veď nekonajú tak, ako majú podľa nej. A keďže píše v množnom čísle, zrejme ani podľa iných v koalícii.


Veronika Remišová si myslí, že boj proti korupcii sa vyostruje a je dôležité pokračovať a nevzdať sa, píše na sociálnej sieti. "Už pri nástupe novej vlády sme vedeli, že poraziť korupčný systém prerastený do najvyšších poschodí štátu nebude jednoduché. Upozorňovala som na to od začiatku, ale aj pri dôležitých rozhodnutiach, ako napríklad pri voľbe generálneho prokurátora," píše.
Čo znamená veľká korupcia?

"Po mesiacoch správ o zatýkaní vysokopostavených ľudí, ktorí začali ukazovať aj na Roberta Fica či Petra Pellegriniho sme sa dozvedeli, že existuje aj policajná inšpekcia. Tá inšpekcia, o ktorej sme 12 rokov vlády Roberta Fica nepočuli, pretože veľkú korupciu nestíhala. Namiesto toho sa podnety zametali pod koberec," píše ďalej.

Po takomto zhodnotení sa ale automaticky natíska otázka, čo znamená veľká korupcia? Vie Veronika Remišová dokázať, že inšpekcia na ministerstve vnútra nekonala tak, ako má? Ak sa zakladá jej tvrdenie o veľkej korupcii na hodnoverných dôkazoch a nie iba na pocitoch Veroniky Remišovej, prečo nevyzýva ministra vnútra už viac ako dva roky, aby konal. Veď minister vnútra Roman Mikulec je člen koalície a inšpekcia už pri nástupe vlády zmeny patrila pod samotné ministerstvo vnútra.

B. Kollár: Na Slovensku nesmie pokračovať mafia a mafiánske spôsoby v žiadnej forme
Zatknutie vyšetrovateľov NAKA svedčia o neutíchajúcej vojne medzi silovými zložkami. Podľa Kollára sú tiež dôkazom, že podozrenia na používanie nezákonných postupov pri vyšetrovaniach sú pravdepodobne oprávnené. Čítať ďalej
16 | 09 | 2021 | Gabriel Matta

Už nielen polícia a inšpekcia. Zvláštne je aj konanie sudcu

"V týchto dňoch inšpekcia pod dozorom generálnej prokuratúry stíha policajtov, ktorí veľkú korupciu odhaľovali. Ide o vyšetrovateľov, ktorí vyšetrovali práve organizovaný zločin na najvyšších miestach v policajnom zbore. Pokladám za zvláštne, ak okresný súd rozhoduje o väzbe bez dostatočného odôvodnenia, najmä ak ide o prípad, ktorý otriasa základnou dôverou občanov v spravodlivosť," vysvetľuje.

Čiže už nielen polícia a inšpekcia. Zvláštne je aj konanie sudcu, ktorý rozhoduje o väzbe vyšetrovateľov bez dostatočného odôvodnenia. Vie ale ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR reálne zhodnotiť, ako kto má konať? To, že je konanie sudcu podľa nej zvláštne je založené na akej objektivite? Prečo sa snaží takýmito príspevkami trhať spoločnosť ešte viac a vnucovať akýsi vlastný pocit, dojem o tom, že konanie vyšetrovateľov inšpekcie vnútra nie je správne a že konanie sudcu je zvláštne? Má ona dôkazy, že napíše niečo také?

AKTUÁLNE: Premiér zvolal pre situáciu v polícii bezpečnostnú radu
Premiér Eduard Heger (OĽANO) zvolal na štvrtok poobede rokovanie bezpečnostnej rady. Chce na nej predstaviť plán, ako bude riešiť situáciu v polícii. Informoval o tom pred zasadnutím vlády. Čítať ďalej
16 | 09 | 2021 | Róbert Baciansky

Každý môže komentovať všetko, ale iba dovtedy, kým sa komentuje tak, ako sa komentovať má

Remišová ďalej píše: "Postupy inšpekcie, ako aj prokurátorov v Bratislave pokladám za neštandardné, rovnako aj verejné komentovanie živej trestnej veci zo strany Slovenskej informačnej služby."

Čiže každý môže komentovať všetko, ale iba dovtedy, kým sa komentuje tak, ako sa komentovať má a môže podľa Remišovej a iných. Lebo napríklad špeciálny prokurátor Daniel Lipšic komentuje tiež, začo na neho generálny prokurátor podal návrh na disciplinárne stíhanie.

"Ak by korupčná chobotnica chcela zastrašiť tých, ktorí sa po rokoch odvážili stíhať korupciu, nevyzeralo by to inak. Ak by niekto chcel pomôcť Petrovi Pellegrinimu a Robertovi Ficovi vyhnúť sa zodpovednosti za korupčný systém počas ich vlád, začal by práve spochybňovaním tých, ktorý tento systém vyšetrujú," dodáva Remišová.

Spochybňuje prácu policajtov na inšpekcii ministerstva vnútra. Ale na základe čoho? Vlastných pocitov a domnienok? Nebolo by vhodné nechať toto na tých, ktorí sú v danej oblasti odborníkmi a venujú sa trestným činom, trestným konaniam roky a majú rozhodne viac skúseností, ako Veronika Remišová?

Zásadné vyhlásenie Petra Pellegriniho, Hlas žiada podanie demisie vlády
Zložitá situácia si vyžaduje podľa Petra Pellegriniho zložitejšie kroky. Na tlačovej besede, ktorú zvolal predseda strany HLAS, uviedol Peter Pellegrini, že nestačí už odvolávanie Márie Kolíkovej, ani Romana Mikulca, situácia je podľa neho tak... Čítať ďalej
16 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová

City, city, city, kde sú dôkazy?

"Vláda sa zaviazala, že bude bojovať proti korupcii. Na to nás ľudia zvolili. Preto je našou úlohou pracovať tak, aby nedochádzalo k zneužívaniu práva a zákona ľuďmi, ktorí nepracujú na obnove dôvery ľudí v spravodlivosť, naopak, svojim konaním ju oslabujú," dodala v závere príspevku.

A opäť iba niečo, čo si myslí ona. Na základe ničoho. Alebo keď má nejaké dôkazy, je na čase, aby ich predložila. Pretože takéto komentáre od dámy, ktorá si nevie nastoliť poriadok ani vo vlastnej strane a stôl Za ľudí sa rozpadol priamo pred jej stoličkou, na ktorú sa prilepila, na mieste nie sú.

Remišová predpokladá, myslí si, dokonca vie, že inšpekcia 12 rokov nepracovala a aj teraz pracuje inak, ako má. A samozrejme, vždy sú na vine "oni." Lebo Fico, lebo Pellegrini. Vlastne na vine sú všetci, ktorí hovoria a konajú inak, ako si to Remišová a ďalší predstavujú.

Ale čo ak sú dôkazy, ktoré sudca má k dispozícii o konaní vyšetrovateľov NAKA pravdivé? Veď sú to prepisy odposluchov. Čo potom, pani predsedníčka?



Podivuhodný príbeh vyšetrovateľov Čurillu a Ďurku (Peter Tóth - Ďateľ)
Komentár bývalého šéfa kontrarozviedky SIS a bývalého novinára denníka SME Petra Tótha (Ďateľ) Čítať ďalej
15 | 09 | 2021 | Imrich Kovačič