Nie je už na mieste otázka, aby sme ku Covidu pristupovali ako k normálnej chrípke? Pýta sa Olbert (VIDEO)
16 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

Česká republika je v otázke diskusií ohľadom COVID-19 a očkovania proti nemu podstatne ďalej ako u nás. Kým tu sa šíri pri oboch otázkach iba propaganda, u našich západných susedov sa o tom skutočne aj diskutuje. I keď je to iba v rámci predvolebného boja.


Diskusie na tému koronavírus a očkovanie proti nemu sú na Slovensku doslova tabu. Ako sa to má robiť aspoň čiastočne nám ukazuje susedné Česko. Diskusiu na tieto témy zverejnil vo videu na svojom profile aj náš prírodovedec, biológ, spisovateľ, publicista, dramatik a scenárista Gustáv Murín. A debata v českej televízii CNN Prima News bola naozaj zaujímavá.
Chrípka je síce choroba, ktorá dokáže zabíjať, ale Covid je oveľa nebezpečnejší

V Česku sa blížia voľby do Poslaneckej snemovne, a tak aspoň teraz, alebo práve teraz zaznievajú verejne aj kritické hlasy ohľadom koronavírusu a boja s ním. „U nás len propagandistické uspávanky,“ napísal v kratučkom statuse Gustáv Murín. A o čom sa vlastne účastníci diskusie v štúdiu rozprávali? Moderátoru napríklad zaujímalo, ako s Covidom ďalej.

„Najskôr musíme zastaviť totalitný prísun mainstreamových informácií, ktoré riadi Ministerstvo zdravotníctva. Akí odborníci nám vlastne hovoria kadiaľ máme ísť ďalej? Štatistici z MeSES (Mezioborová skupina pre epidemické situácie – pozn. red.)? Poďme už pustiť k stolu ľudí ako je profesor Beran, Peková, alebo ľudia zo Zdravého fóra. Kam sme sa to dostali po roku a pol vášho liečenia či zatvárania ľudí?“ pýta sa prítomných, medzi ktorými je aj premiér Andrej Babiš, Jakub Olbert, predseda hnutia Otvorme Česko – Skapal pes. „Pán Kubek hovorí, že na jeseň budú zomierať deti, pán Hořejší – musíte ísť na tretiu dávku, možno na štvrtú. Pán Babiš, vy ste objednal 10 dávok na každého občana v našej republike. Čo to znamená, budeme sa už donekonečna očkovať? Nie je už na mieste otázka, aby sme ku Covidu mali pristupovať ako k normálnej chrípke?“ pýta sa Olbert.

Šokujúce slová uznávaného lekára Pirkla: Covid-19 je len mierna chrípka. Oveľa horšia je sama chrípka
Boj medzi tými, ktorí šíria informácie, že chrípka je horšia ako Covid-19, prebiehajú aj v Českej republike. Tam túto teórii šíri najmä uznávaný profesor, lekár kardio chirurg Jan Pirkl. Na jeho stranu sa v statuse na sociálnej sieti stavia aj... Čítať ďalej
10 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik


Predseda ČSSD Jan Hamáček však varuje aby sa ku Covidu nepristupovalo ako k obyčajnej chrípke. „Chrípka je síce choroba, ktorá dokáže zabíjať, ale Covid je oveľa nebezpečnejší, a pokiaľ nepreočkujeme populáciu, tak, aby sa nám nezrútil zdravotnícky systém, tak k nemu rozhodne ako ku chrípke nemôžeme pristupovať, lebo to je cesta do pekla a ja by som pred tým strašne varoval,“ povedal v diskusii Hamáček.

„Vy stále razíte jednu cestu, ktorá je očkovanie a preočkovanosť. Čo vlastne o ňom vieme? Vieme, že i po očkovaní budeme aj naďalej prenášať Covid. Vieme, že očkovanie vám zníži príznaky Covidu, ale to neznamená, že na Covid nemôžete zomrieť aj keď ste očkovaný. Tiež vieme, že ľudia, ktorí sú v mladšej populácii, a najmä deti, ktoré netrpia žiadnymi príznakmi na Covid, tak pre nich je očkovanie značne riskantné. A prečo? No preto, lebo je to experimentálna vakcína, ktorú nemá nikto odskúšanú viac ako rok a pol. Viete sa zaručiť ľuďom, že za rok, dva či tri nebudú mať zdravotné problémy?“ pýta sa premiéra Olbert.


Máme už nejaké návody na preventívnu liečbu? Nemáme nič!

„Kedy budeme môcť zaobchádzať s Covidom ako s chrípkou nevie nikto na svete,“ bráni sa premiér Andrej Babiš, podľa ktorého je vláda pripravená úplne iným spôsobom ako vlani. „Váš cieľ nie je urobiť akúkoľvek bodku za touto situáciu, ale urobiť lockdown a nové nákupy predražených pomôcok. Povedzte mi, ako ste teraz pripravený na ďalšiu vlnu? Zvýšili ste plat sestrám? Uznávate azda protilátky u tých, ktorí Covid prekonali? Pripravili ste nové lekárske protokoly, kde dáte ľuďom návod, ako sa majú ochrániť?

Máme už nejaké návody na preventívnu liečbu? Nemáme nič! Sme v rovnakej situácii ako vlani. A čo to znamená? Prídeme do rovnakého momentu, keď poviete, že bude lockdown. Pevne verím, že v našej republike je už dosť ľudí, ktorí prekukli túto totalitnú hru, že na nás tí, ktorí sedia v poslaneckej snemovni ušili od začiatku tejto „pandémie“ obrovský podvod,“ skonštatoval ešte vo svojom vystúpení počas debaty Jakub Olbert, predseda hnutia Otvorme Česko – Skapal pes.

Ďateľ: COVID-19 nie je pri aktuálnych mutáciách ani taký nebezpečný ako bežná sezónna chrípka
Diskusia okolo očkovania proti COVID-19 je v plnom prúde. A to aj zásluhou politikov a „odborníkov“, ktorí doslova nútia ľudí dať sa zaočkovať experimentálnymi vakcínami. Pri debate padajú nielen argumenty, ale aj silné slová, ktoré neraz končia... Čítať ďalej
07 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik