Lavrov: "Ukrajina by konečne mala prestať žobrať o peniaze zo Západu, je to nedôstojné"
16 | 09 | 2021 I Diana Zaťková
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov tvrdí, že politici v Kyjeve neprestanú žiadať peniaze od západných krajín a toto nepretržité žobranie je nedôstojné pre ukrajinský ľud, ktorý majú zastupovať, píše portál RT.  


Stále prosia a prosia



Lavrov v stredu pre novinárov použil kontroverzný plynovod Nord Stream 2 ako príklad toho, že Kyjev neustále žiada zahraničie o pomoc.

„Naši ukrajinskí priatelia ... si zvykli stále Západ o niečo prosiť,“ povedal minister zahraničných vecí. "Napríklad: 'Nord Stream. Zastavte to! Ak to nemôžete zastaviť, dajte nám peniaze ako kompenzáciu ... a pripojme sa k NATO, Európskej únii, boli sme už dávno pripravení. Stále prosia a prosia.“

Podľa Lavrova musí Kyjev prejaviť určitú „dôstojnosť“ a vyriešiť svoje vlastné problémy. „Ukrajinský národ so svojou bohatou históriou si zaslúži byť tvorcom, nie žobrákom s neustále natiahnutou rukou,“ uzavrel.

ODHALENIE: Facebook niektorých užívateľov zvýhodňuje a iných cenzuruje
Facebook tvrdí, že jeho pravidlá platia pre všetkých. Dokumenty spoločnosti odhaľujú tajnú elitu, ktorá je oslobodená, informuje The Wall Street Journal (WSJ) Čítať ďalej
15 | 09 | 2021 | Imrich Kovačič


Lavrovove komentáre prišli zároveň s tým, ako Kyjev pokračuje v hľadaní uistení, že kontroverzný plynovod Nord Stream 2 nezastaví miliardové poplatky, ktoré Ukrajina dostáva za tranzit ruského zemného plynu cez krajinu.
Ukrajina nechce prísť o tarify za transport

Nord Stream 2, hneď ako začne fungovať, spojí Nemecko priamo s Ruskom cez Baltské more, čo Moskve umožní posielať plyn bez toho, aby museli platiť tarify, aby mohol prechádzať cez ďalšie krajiny.

Cieľom Berlína je chrániť svoju energetickú bezpečnosť a zaistiť, aby bol proces menej závislý od tretích strán, a tým sa znížila aj cena.

"Útočili sme na civilistov, aby Francúzi prežili to, čo my," povedal člen teroristickej skupiny
„Chceli sme, aby Francúzsko zažilo rovnakú bolesť ako my,“ povedal na súde 32-ročný Salah Abdeslam, člen teroristickej skupiny, ktorej členovia spáchali 13. novembra 2015 vo Francúzku sériu teroristických útokov. Tie si vyžiadali 130 obetí.... Čítať ďalej
15 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová


Ruský Gazprom platí Kyjevu vysoké sumy za poplatky za tranzit plynu. Podľa ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského bude Nord Stream 2 znamenať pre krajinu každoročnú stratu troch miliárd dolárov.
Nezáväzná dohoda

Zelenskyj chce, aby Berlín povedal Moskve, že musí naďalej posielať plyn cez Ukrajinu. Začiatkom tohto roka Ukrajina, Nemecko a USA podpísali na tento účel dohodu, ktorá však nie je právne záväzná. Zelenského pravá ruka Andrej Jermak odhalil, že Kyjev stále čaká na záruky na papieri.

Dňa 10. septembra Gazprom informoval, že výstavba plynovodu Nord Stream 2 je úplne dokončená. Očakáva sa, že bude v plnej prevádzke do konca roka.

Taliban našiel v prázdnych budovách Kábule Plzeň aj Becherovku. "Našli naše tajné zbrane!" myslia si Česi
Členovia radikálneho hnutia Taliban urobili pri prechádzaní narýchlo opustených budov v Kábule mimoriadny objav. V jednej z nich našli desiatky fliaš alkoholu. Islamisti tvrdia, že je to sklad exministra zahraničia. Ten to odmieta a ukazuje na... Čítať ďalej
15 | 09 | 2021 | Diana Zaťková