Generál Viktorín: Koho to bol nápad, zobrať pápeža na Luník IX? Zapracovali mimovládky?
16 | 09 | 2021 I Petra Demková

„Komu vyhovovala táto návšteva najviac? Hlave štátu, vláde, biskupom alebo mimovládnym organizáciám? Koľko je už dnes pripravených projektov a finančných zdrojov pre aktivistov, ktorí sa priživia? Mal skutočne pápež záujem o košickú štvrť alebo mimovládne organizácie zapracovali kvôli vidine ďalšieho profitu?“ pýta sa Viktorín.



Načasovanie a hlavná myšlienka návštevy pápeža

"Latinská Amerika v srdci Európy“, tak nazval svoj príspevok na sociálnej sieti Generál Jozef Viktorín z Republiky.

„Návšteva pápeža je vždy symbolická vec, zážitok a vec prestíže. Lenže vždy je dôležité jej načasovanie a hlavná myšlienka. Prebieha panika smerujúca k ďalšej vlne a vláda tlačí a vydiera radových občanov tzv. opatreniami. No zrazu príde pápež a skoro nič neplatí. Žiadne odstupy, rúška sem-tam a množstvo ľudí v jednom priestore,“ nechápavo komentuje situáciu člen strany Republika.

„Bravó, kompetentní, tak to sa vám podarilo,“ pokračuje generál armády. „Program na skoro štyri dni bohatý a šitý na mieru skôr liberálnym vrstvám. Ktosi to, samozrejme, pripravoval, iný prispôsoboval. Milióny od vlády, len aby ‘dobre bolo’, ľudia dostali hry a zabudlo sa na to, čo vláda robí,“ konštatuje.

Progresívna kreatúra Hipš bonzoval na MUDr. Liptáka. Nevyšlo mu to, ľudia mu dobre naložili.
Progresívca a prezliekača kabátov Juraja Hipša štve, že niektorí rodičia odmietajú deťom nasadzovať na celé hodiny rúška. Ešte viac ho naštvalo, že MUDr. Lipták vystavil niektorým deťom lekárske potvrdenie, že rúško pre ne nie je vhodné. Politruk... Čítať ďalej
16 | 09 | 2021 | Petra Demková

Komu vyhovovala táto návšteva?

Viktorín má otázky: „Tu sa pýtam: komu vyhovovala táto návšteva najviac? Hlave štátu, vláde, biskupom alebo mimovládnym organizáciám? Kto na to odpovie? Ministerstvo sociálnych veci, kultúry či financií? Koľko je už dnes pripravených projektov a finančných zdrojov pre aktivistov, ktorí sa priživia a ‘nabalia’ pri predstieraní, že pomáhajú druhým? Mal skutočne pápež záujem o košickú štvrť alebo predsa len mimovládne organizácie zapracovali kvôli vidine ďalšieho profitu?“ pýta sa Viktorín.
Mimovládky a ich zisky bez práce

Následne spustil kritiku verejného sektora. „No je to nádej občana, ktorý sa stará zodpovedne o rodinu, platí dane a pracuje pre lepšiu budúcnosť. Budúcnosť bez zdražovania, stresu a vydierania mocnými. Bez vyhadzovania peňazí na lenivých aktivistov, ktorí nikomu reálne nepomôžu. Majú len zisk bez práce. Aktivitu vykážu v statusoch na sociálnych sieťach alebo oficiálne vyzerajúcom dokumente,“ skonštatoval.

„Áno, toto vyhovuje tým, ktorí sú na hony vzdialení od skutočného života, v šere kaviarní a vo svetle monitorov. Určite nás všetkých bude zaujímať koľko to stálo. Lebo je to z našich daní! Prispeje to k rýchlejšiemu bankrotu, o ktorom sa začína nahlas hovoriť? Kto bude označený za vinníka pri náraste ‘pozitívnych’? Alebo to opäť hodíte na slušných ľudí, ktorí vám prídu do očí povedať pravdu?“ pýta sa na záver generál Jozef Viktorín.

Machala: Propaganda sa roztáča. Pápež odcestoval, môže začať kovid-strašenie
Právnik Lukáš Machala z REPUBLIKY pripravuje verejnosť na to, čo sa spustí mediálne teraz, po odchode pápeža. Začína ďalšia fáza masáže mozgov. Machala spísal svoje očakávania mediálnych manipulácií do bodov. Čítať ďalej
16 | 09 | 2021 | Petra Demková