Čakám, kto spustí dvojaký meter, konštatuje právnička Laššáková na margo vzatia vyšetrovateľov NAKA do väzby
16 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

Vojna v polícii sa môže opäť preniesť aj na parlamentnú pôdu, respektíve i do koalície. Zatýkanie elitných vyšetrovateľov z NAKA aj dočasného šéfa inšpekčnej služby, ktorých súd poslal do väzby, môže mať väčšie dôsledky ako sa teraz zdá.


Problémom môže byť zas a znova paragraf 363 Trestného zákona. Na základe neho totiž pustila Generálna prokuratúra z väzby nielen exriaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského, ale i ďalších ľudí. Skúsená právnička Judita Laššáková sa teraz v statuse zamýšľa nad tým, ako to bude s týmto, niektorými politikmi tak kritizovaným, paragrafom v prípade zadržaných vyšetrovateľov.



„Dúfam, že nikomu nenapadne miešať sa do vyšetrovania a púšťať múdra! Pre prípad, že áno, skúste si spomenúť na tieto slová: „Generálny prokurátor nemal konať podľa 363ky, ale mal umožniť Pčolinskému očistiť svoje meno pred súdom!“ Čakám, kto spustí dvojaký meter...“ napísala právnička Judita Laššáková vo svojom krátkom statuse. A má pravdu. Čo teraz predvedú tí, ktorí tak mohutne brojili proti paragrafu 363? Nebude preň ďalší vážny spor v koalícii? Pri tej súčasnej by to nebolo vôbec nič výnimočné.

Vyjadrenie Jána Hrubalu je pre mňa obrovským sklamaním, netají právnička Laššáková
Na generálneho prokurátora sa v ostatnom čase znieslo pomerne veľa kritiky za to, že zrušil obvinenie Vladimírovi Pčolinskému, Jaroslavovi Haščákovi a tiež niektorým ďalším „zaujímavým“ osobám. K jeho kroku sa vyjadril aj predseda Špecializovaného... Čítať ďalej
05 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik