AKTUÁLNE: Premiér zvolal pre situáciu v polícii bezpečnostnú radu
16 | 09 | 2021 I Róbert Baciansky

Premiér Eduard Heger (OĽANO) zvolal na štvrtok poobede rokovanie bezpečnostnej rady. Chce na nej predstaviť plán, ako bude riešiť situáciu v polícii. Informoval o tom pred zasadnutím vlády.


Ministra práce Milana Krajniaka (Sme rodina) situácia v polícii neprekvapuje, pretože už dlhšie poukazovali na podozrenia, ktoré treba prešetriť. "Čo ma šokovalo, bol rozsah, akým prebiehali tie trestné konania," podotkol. Krajniak si myslí, že by sa vláda mala zamyslieť, ako nastaví systém bŕzd a protiváh, a to tak, aby sa nikde za žiadnych okolností nemohli manipulovať trestné konania.

Obvinení vyšetrovatelia NAKA mali vykonštruovať začatie trestného stíhania s vedomím Mikulca
Redaktor portálu Ereport, Filip Szórád, v poslednom zverejnenom článku píše o škandalóznom odposluchu a o uznesení o vznesení obvinenia voči vyšetrovateľom NAKA Jánovi Čurillovi a Pavlovi Ďurkovi. Skutkový základ uznesenia bol získaný z doslovných... Čítať ďalej
16 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová

Naďovi sa nepáči realita

Ministrovi obrany Jaroslavovi Naďovi (OĽANO) sa nepáči realita, ktorá je tak v rámci Policajného zboru, ako aj v prokuratúre. "Treba urobiť nejaké zásadné rozhodnutie. Keď máte dve strany, tak predpokladám, že sú tam dve skupiny, a treba dobre zvážiť každý ďalší krok," skonštatoval Naď.

V poslednej dobe zadržali viacerých členov bezpečnostných zložiek, naposledy sa tak udialo v pondelok (13. 9.). Vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby zadržal príslušníkov Národnej kriminálnej agentúry. Obvinili ich zo zneužitia právomoci verejného činiteľa a zločinu marenia spravodlivosti. Niektorých obvinili v trestnej veci ovplyvňovania pravdivosti výpovedí svedkov. Budú ich stíhať väzobne. Viacerí politici už hovoria v súvislosti s dianím o vojne v polícii.

Čakám, kto spustí dvojaký meter, konštatuje právnička Laššáková na margo vzatia vyšetrovateľov NAKA do väzby
Vojna v polícii sa môže opäť preniesť aj na parlamentnú pôdu, respektíve i do koalície. Zatýkanie elitných vyšetrovateľov z NAKA aj dočasného šéfa inšpekčnej služby, ktorých súd poslal do väzby, môže mať väčšie dôsledky ako sa teraz... Čítať ďalej
16 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik