Aj ďalší obvinený vyšetrovateľ NAKA Milan S. bude väzobne stíhaný
16 | 09 | 2021 I TASR

 Aj ďalší obvinený vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Milan S. bude väzobne stíhaný. Rozhodnutie sudcu Okresného súdu Bratislava III (OS) nie je právoplatné. TASR o tom informoval jeho obhajca Rastislav Koutun. Vyšetrovateľa obvinil Úrad inšpekčnej služby (ÚIS), keď ho zadržali v pondelok (13.9.) spoločne s jeho troma kolegami.


Sudca Milana S. zobral do kolúznej väzby, teda z dôvodu možného ovplyvňovania svedkov. Voči rozhodnutiu, ako TASR potvrdil jeho obhajca, podali sťažnosť. O nej bude rozhodovať Krajský súd v Bratislave (KS).

Predtým sudca OS Bratislava III prerušil v stredu neskoro večer (15.9.) rozhodovanie o návrhu prokurátora Krajskej prokuratúry v Bratislave (KS) väzobne stíhať vyšetrovateľa NAKA Štefana M.

TASR o tom informovala jeho obhajkyňa Ivana Halahijová. Sudca v prípade tohto obvineného bude pokračovať v rozhodovaní vo štvrtok od 13.00 hodiny.

Predtým sudca rozhodol, že väzobne budú stíhaní dvaja vyšetrovatelia NAKA Pavol Ď. a Ján Č. Rozhodnutie tiež nie je právoplatné. Dvojica podala voči rozhodnutiu sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať KS v Bratislave. Sudca ich zobral do väzby z dôvodov takzvanej kolúznej a preventívnej väzby. Aktuálne sudca rozhoduje o návrhu väzobne stíhať dočasne povereného šéfa Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) Petra Sch.

Kvarteto vyšetrovateľov NAKA a Petra Sch. zadržali vyšetrovatelia ÚIS v pondelok (13. 9.). Obvinili ich zo zneužitia právomoci verejného činiteľa a zločinu marenia spravodlivosti. Dvoch z nich obvinili v trestnej veci ovplyvňovania pravdivosti výpovedí svedkov.

ODHALENIE: Kamerový záznam so Santusovou mohol byť zmanipulovaný, tvrdí odborník
Denník N opäť raz získal exkluzívny materiál z vnútra Polície Slovenskej republiky. Jedná sa o kamerový záznam, kde má byť údajne videná vyšetrovateľka inšpekcie ministerstva vnútra Santusová aj s bývalým šéfom NAKA Branislavom Zurianom, ako sadajú... Čítať ďalej
15 | 09 | 2021 | Aneta Leitmanová