Uhrík v EP: už toho protiruského besnenia stačilo. Je čas prestať počúvať Američanov
15 | 09 | 2021 I Petra Demková

„Je najvyšší čas povedať to jasne, už toho protiruského besnenia stačilo. Už naozaj stačilo. Je čas prestať počúvať Američanov. Európa je náš kontinent. Európa má právo rozhodnúť sa, Európa má právo rozhodnúť sa pre dobré vzťahy s Ruskou federáciou,“ povedal Milan Uhrík v pléne Europarlamentu.



V EÚ som sa postavil proti protiruskému besneniu

Milan Uhrík, líder strany Republika, zverejnil na sociálnej sieti text aj video, ktorýmo vyjadril podporu Ruskej federácii. Vyzval EÚ aby zastavila protiruské besnenie. K videu, ktoré ho zachytáva v pléne Európskeho parlamentu, napísal: „V EÚ som sa v mene Slovenska postavil proti nechutnému protiruskému besneniu. Je desivé, s akými krvavými očami eurofanatici štvú proti Ruskej federácii.“

„Už o tom dávno nepochybujem. Západní liberáli chcú dobyť Rusko. Chcú vojnu. Chcú jeho trhy, bohatstvo, chcú ovládnuť a prevychovať jeho ľud. Presne o tom je uznesenie o budúcom smerovaní európsko-ruských vzťahov, ktoré sa práve schvaľuje v EÚ,“ vysvetľuje Uhrík.

Neobjektívny prístup Bruselu k parlamentným voľbám v Ruskej federácii (Miroslav Radačovský)
Komentár europoslanca Miroslava Radačovského (Facebook) Čítať ďalej
15 | 09 | 2021 | Imrich Kovačič

Dúhoví eurokomisári a vyslanci Washingtonu

Uhrík už má dosť rétoriky podľa ktorej za všetko môže Putin. „Uznesenie nájdete v komentári, ale ušetrím Vám čas a zhrniem Vám to do jednej vety: Za všetko zlo na svete môže podľa liberálov Putin. A ak niečo Rusko robí, tak len preto, aby nás všetkých ohrozilo. Preto treba Rusko zničiť. Keď to človek počúva a číta, tak je to už až smiešne. Propaganda na úrovni Severnej Kórei. Je to však veľmi nebezpečné,“ upozornil.

„Dokedy chcú vyhľadávať konflikty a vyhrocovať napätie s Ruskom? Kým naozaj nepríde vojna? Alebo kým Rusi nepokľaknú pred dúhovými eurokomisármi a vyslancami z Washingtonu? Všetci vieme, že to sa nikdy nestane...
Chceme mier a spoluprácu

Nie, nerobíme si ilúzie - ruskí politici nie sú bez chyby. Ale to ani tí európski. V mnohých európskych štátoch vlády potláčajú slobodu ľudí viac ako v Rusku. Diskriminácia, segregácia, politické procesy, zákazy protestov, policajná streľba do občanov... Nezdá sa vám to povedomé? Tak sa pozrite na súčasné Slovensko,“ píše europoslanec za Republiku.

Toto besnenie už podľa Uhríka musí skončiť. „Chceme slobodu, mier a spoluprácu. Nie útlak a vojnu. Takúto politiku razíme a budeme raziť,“ dáva na známosť líder Republiky.
Video z pléna EP

K textu pripojil Uhrík aj video, ktoré ho zachytáva v pléne európskeho parlamentu. Pýta sa, čo priniesli Európe protiruské sankcie, ktoré sú uvalené na Ruskú federáciu už 7 rokov. „Čomu reálne pomohli? Okrem toho že uškodili európskym firmám a viedli k zvýšeniu cien energií, tak nevyriešili absolútne nič,“ konštatuje.

Následne Milan Uhrík hovorí: „je najvyšší čas povedať to jasne, už toho protiruského besnenia stačilo. Už naozaj stačilo.“ Podľa europoslanca je čas vybrať sa cestou dialógu s Ruskou federáciou. „Je čas prestať počúvať Američanov. Európa je náš kontinent. Európa má právo rozhodnúť sa, Európa má právo rozhodnúť sa pre dobré vzťahy s Ruskou federáciou.“

Kremeľ informoval o Asadovej návšteve v Moskve; Putin ho prijal už v pondelok
Ruský prezident Vladimir Putin v pondelok večer v Kremli prijal sýrskeho prezidenta Bašára Asada. Uviedla to v utorok agentúra Interfax s tým, že informácia o stretnutí sa na webe Kremľa objavila až v utorok ráno. Čítať ďalej
14 | 09 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR