Rusko pokutovalo Facebook, Telegram a Twitter; neodstránili zakázaný obsah
15 | 09 | 2021 I Imrich Kovačič / TASR

Moskovský súd v utorok udelil pokuty spoločnostiam Facebook, Telegram a Twitter za to, že zo svojich stránok neodstránili zakázaný obsah. Informovala o tom agentúra TASS.


Sociálnej sieti Facebook súd udelil pokutu vo výške 21 miliónov rubľov (viac ako 244.500 eur). Twitter dostal pokutu vo výške päť miliónov rubľov (približne 58.200 eur) a Telegram, ktorý prevádzkuje aplikáciu na odosielanie správ, musí zaplatiť deväť miliónov rubľov (104.800 eur).

Federálna služba pre dozor v oblasti telekomunikácií (Roskomnadzor) vo februári podnikla kroky voči sociálnym sieťam a aplikáciám na posielanie správ, pripomína TASS.

Od februára v Rusku začal platiť zákon, ktorý zaväzuje sociálne siete vyhľadávať a blokovať informácie o úradmi nepovolených zhromaždeniach. Táto legislatíva ukladá sociálnym sieťam povinnosť monitorovať a blokovať informácie, ktoré sú v rozpore s ruskými zákonmi.

Ruské úrady už Facebooku udelili pokuty vo výške 90 miliónov rubľov (1.047.900 eur) a Twitteru 45 miliónov rubľov (524.000 eur).

Putin dúfa, že ho Sputnik V ochráni pred ochorením COVID-19
Ruský prezident Vladimir Putin v utorok vyjadril presvedčenie, že ruská vakcína Sputnik V ho ochráni a preukáže vysokú mieru ochrany proti ochoreniu COVID-19. Svoj pobyt v karanténe zároveň označil za experiment, informovali agentúry AFP a... Čítať ďalej
14 | 09 | 2021 | Ivan Mihale/ TASR