Po dlhšej prestávke pokračuje proces v kauze vraždy bosa Miroslava Sýkoru
15 | 09 | 2021 I Imrich Kovačič / TASR

Pred Okresným súdom (OS) Bratislava I pokračuje vo štvrtok (16. 9.) po dlhšej prestávke proces v kauze vraždy zakladateľa bratislavskej skupiny sýkorovcov - Miroslava Sýkoru.


Z vraždy je obvinený Ľuboš F. považovaný za bývalého bosa nitrianskeho podsvetia a ďalší traja muži. Posledné naplánované pojednávanie v apríli z dôvodu pandemických opatrení v súvislosti so šírením ochorenia COVID-19 bolo zrušené.

Okrem Ľuboša F. sú v prípade obžalovaní Marek L., Richard B., prezývaný tiež Kofola, a Milan M. Sýkoru mali podľa prokurátora obžalovaní zavraždiť vo februári 1997 na parkovisku hotela na Bajkalskej ulici v Bratislave. Podľa obžaloby prišiel Sýkora k hotelu spolu s ochrankárom. Keď vystúpili z auta, ochrankára zasiahli do chrbta streľbou zo samopalu.

Vojnu policajtov začala NAKA a špeciálny prokurátor Lipšic, píše Dag Daniš
Dag Daniš zrekonštruoval udalosti za posledný rok a v najnovšom komentári v denníku Postoj hodnotí vojnu policajtov. V tej sa už laická verejnosť môže pomaly aj strácať. Kto, s kým, kde a prečo zodpovedať bežný občan dokáže iba ťažko. Daniš píše,... Čítať ďalej
14 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová


Samotného Sýkoru najprv zasiahli troma ranami do nohy, po ktorých spadol na zem. Sýkora sa však snažil brániť svojou zbraňou. Útočníci ho vzápätí usmrtili streľbou zo samopalu. Podľa obžaloby mu výstrelmi spôsobili 13 poranení hlavy a hrudníka.

V piatok (17. 9.) sa Ľuboš F. postaví zas pred Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku, pracovisko Banská Bystrica. Ide o bosa zločineckej skupiny pôsobiacej najmä v okolí Piešťan, tzv. piťovcov 2, ktorá sa zaoberala nelegálnym vymáhaním dlhov, vydieraním, poistnými podvodmi. ŠTS v tejto veci vo februári 2018 Ľuboša F. oslobodil spod obžaloby.

Mimo ŠTS, pracovisko Banská Bystrica a OS Bratislava I čelí Ľuboš F. aktuálne obžalobe na OS v Leviciach. Tam za trestný čin lúpeže so zbraňou a obmedzovanie osobnej slobody. Za majetkovú trestnú činnosť je zase obžalovaný na OS Nitra.

Mal som uniesť a zavraždiť premiéra a údajne ma pri tom videli
"Mal" a "údajne". To sú dvaja najsilnejší slovní hráči v slovenskom spravodajstve. Teda v tom, o čom si jeho tvorcovia myslia, že spravodajstvom je. Lebo nie je. Spravodajstvo je - stalo sa, povedal, vykonal. Bez obáv zo žalôb, bez vytvárania... Čítať ďalej
14 | 09 | 2021 | Glosa/Ivan Brožík