OS Bratislava III rozhoduje o väzbe osôb zadržaných v rámci akcie ÚIS
15 | 09 | 2021 I TASR

Pred sudcu pre prípravné konanie Okresného súdu (OS) Bratislava III predviedli v stredu po 17.00 h prvého z piatich obvinených a zadržaných v rámci pondelkovej (13. 9.) akcie Úradu inšpekčnej služby (ÚIS), na ktorých dal prokurátor Krajskej prokuratúry (KP) v Bratislave návrh na väzobné stíhanie. 


Sudca na neverejnom zasadnutí a výsluchu bude postupne od 18.00 h rozhodovať o väzbe vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) - Jána Č., Pavla Ď., Milana S., Štefana M. a dočasne povereného šéfa ÚIS Petra Sch. Podľa vyjadrenia advokáta Petra Kubinu pravdepodobne eskortovali ako prvého jedného z jeho dvoch klientov, a to Jána Č. Sudca by mal rozhodovať po hodine a rozhodovanie je naplánované predbežne do 22.00 h.
Väzobné stíhanie piatich obvinených osôb z dôvodu, aby neovplyvňovali svedkov

"Prokurátor KP Bratislava podal dňa 15. septembra 2021 na OS Bratislava III návrh na väzobné stíhanie piatich obvinených osôb, a to z dôvodu, aby neovplyvňovali svedkov a nepokračovali v páchaní trestnej činnosti," TASR o tom informoval hovorca Generálnej prokuratúry (GP) SR Dalibor Skladan.

Petra Sch. obvinili z pokračovacieho zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa a zo zločinu marenia spravodlivosti. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR v utorok (14. 9.) poskytol hovorca Skladan.

Podivuhodný príbeh vyšetrovateľov Čurillu a Ďurku (Peter Tóth - Ďateľ)
Komentár bývalého šéfa kontrarozviedky SIS a bývalého novinára denníka SME Petra Tótha (Ďateľ) Čítať ďalej
15 | 09 | 2021 | Imrich Kovačič


"Prokurátor KP Bratislava po tom, ako dňa 10. septembra 2021 vydal uznesenie o začatí trestného stíhania, vzniesol dňa 14. septembra 2021 obvinenie P. S. pre pokračovací zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa a zločin marenia spravodlivosti," sprostredkoval Skladan stanovisko KP Bratislava. Peter Sch. bol zadržaný v pondelok (13. 9.).

V trestnej veci vedenej pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa vyšetrovateľ ÚIS obvinil štyroch príslušníkov NAKA. "Dňa 14. septembra 2021 vzniesol obvinenie štyrom príslušníkom NAKA Prezídia Policajného zboru, odbor Bratislava, J. Č., P. Ď., M. S. a Š. M.,"  doplnil hovorca.

Dvojicu príslušníkov NAKA Jána Č. a Pavla Ď. obvinili v pondelok aj v trestnej veci takzvaného ovplyvňovania pravdivosti výpovedí svedkov.

ODHALENIE: Kamerový záznam so Santusovou mohol byť zmanipulovaný, tvrdí odborník
Denník N opäť raz získal exkluzívny materiál z vnútra Polície Slovenskej republiky. Jedná sa o kamerový záznam, kde má byť údajne videná vyšetrovateľka inšpekcie ministerstva vnútra Santusová aj s bývalým šéfom NAKA Branislavom Zurianom, ako sadajú... Čítať ďalej
15 | 09 | 2021 | Aneta Leitmanová