Obhajcom obvinených vyšetrovateľov NAKA je bývalý Čaputovej poradca a jej právny zástupca proti referendu Kubina
15 | 09 | 2021 I Gabriel Matta

Právny zástupca obvinených vyšetrovateľov NAKA, Jána Čurillu a Pavla Ďurku je advokát Peter Kubina. Ten bol aj právnym poradcom a zástupcom prezidentky Čaputovej pred Ústavným súdom SR v boji proti referendu. 


Odkrýva sa ďalší pohľad do zákulisia súčasnej slovenskej politiky. Kubina sám obvinenie svojich klientov spochybňuje, na druhej strane je dosť zarážajúce, že tento človek sa odrazu ocitne na strane ich obhajoby. Na Slovensku sa takéto veci stávajú akosi pravidelne a vždy je to nanajvýš podozrivé. Tento prípad nie je výnimkou.

Jediným vysvetlením by mohla byť skutočnosť, že advokát Peter Kubina býval spoločníkom Daniela Lipšica až do jeho odchodu na post riaditeľa Úradu špeciálnej prokuatúry. Kubina zastupuje aj kajúcnikov Beňu a Suchobu, ktorých Lipšicova špeciálna prokuratúra po jeho nástupe prepustila na slobodu.

V tomto kontexte sa následne ukazuje aj prepojenie na ďalších aktérov momentálneho diania na Slovensku. Všetko siaha až na najvyššie miesta v slovenskej politike. Prezidentka Čaputová sa však vyviňuje, že Kubina už jej poradcom "dávno" nie je.

To, čo vyjde pravdepodobne na povrch bude ozrutné a aj obludné, myslí si Robert Fico (VIDEO)
Zatýkanie elitných vyšetrovateľov aj dočasného šéfa inšpekcie je niečo, čo sme na Slovensku ešte nemali. Je to niečo, čo nás posúva medzi mafiánske krajiny južnej Ameriky, Balkánu či kedysi Talianska. Kritickým okom sa na to pozrel aj šéf Smeru-SD... Čítať ďalej
14 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik