Nosenie rúšok na tvári náramne pomáha páchateľom násilia na ženách, tvrdí právnička Laššáková
15 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

Nosenie rúška na tvári odsudzujú mnohí odborníci aj lekári najmä zo zdravotníckeho hľadiska. Je tu však ešte jeden problém, ktorí mnohí zrejme prehliadli. A ten je nemenej závažný.


Za rúškom sa ukrýva tvár, ktorá mnohé napovie. Rúško na tvári mávali kedysi zlodeji a lupiči aby sťažili svoju identifikáciu. Právnička Judita Laššáková však v statuse upozorňuje ešte na niečo, čo je tiež veľmi výrazne späté s rúškom, a čo chce zaviesť „premúdrelý“ európsky parlament.
Rúško zakryje stopy na tvári po údere rukou

„Kto podporuje násilie na ženách!?“ kladie hneď v úvode zásadnú otázku naša skúsená právnička. „Tak si to ujasnime! EÚ, presnejšie konkrétne Európsky parlament, chce zaviesť novú skutkovú podstatu trestného činu „femicídy“, ktorú vymedzuje ako „zabíjanie žien a dievčat z dôvodu ich pohlavia“. Takzvaná pandémia COVID-19 vyvolala reálnu tieňovú pandémiu rodového násilia,“ konštatuje Laššáková.



Nosenie rúšok tak podľa nej náramne pomáha páchateľom násilia. „Rúško totiž zakryje stopy na tvári po údere rukou. Mánia nosenia rúšok je teda pomocou páchateľom násilia na ženách zakrývať stopy násilia,“ vysvetľuje právnička Judita Laššáková a na záver dodáva: „Tak buď ideme chrániť ženy a dievčatá pred násilím a nosenie rúšok zakážeme, alebo budeme spolupáchateľmi rodového násilia. Už sa konečne rozhodnite, čo je dôležité! Alebo si máme myslieť, že kto nosí rúško, podporuje násilie na ženách?!“

Hysterickí cestujúci spolu s posádkou, vyhodili ženu z lietadla lebo vraj nemala rúško!
Pred odletom z dovolenkovej destinácie smer Antalya- Košice, zažili muž so ženou v lietadle nepríjemnosť, ktorá sa tak ľahko nevidí. Plné lietadlo dovolenkárov vrátane personálu a pilotov za búrlivého potlesku vyprevádza dvojicu z lietadla. Bez... Čítať ďalej
10 | 09 | 2021 | Ivan Mihale