Niečo nie je v poriadku, keď pápeža obdivujú ateisti. Nedobrý pastier, ktorého vlci chvália...
15 | 09 | 2021 I Petra Demková

Liberálny novinár denníka SME, Samuel Marec, to zhrnul za všetkých a svojím komentárom zvýraznil, čo tlelo niekde pod povrchom. Pápež František je celebritou neznabohov a ateistov. A to je vážne zistenie.   



Ateisti sú z Františka nadšení

Marec je nadšený z pápeža Františka. Svoju ódu na Jezuitu, ktorý v týchto dňoch navštívil Slovensko, zhrnul do oslavného komentára, ktorý zverejnil na sociálnej sieti.

„...prečítal som si aj o pápežovi,“ začína Marec. „Že vystúpil z lietadla a nepobozkal zem a čo už je toto, že ide tam, kam by nemal, hovorí veci, ktoré by nemal, a tak celkovo nie je taký, aký by mal byť. No a to od ľudí, ktorí sú buď veriaci alebo sa za veriacich považujú,“ pokračuje novinár.

Marec následne sám priznáva, že nie je veriacim. „Paradox je totiž napríklad v tom, že keď čítam a sledujem pápežove vyjadrenia - a z pracovných dôvodov som si ich v poslednej dobe naštudoval pomerne dobre - s drvivou väčšinou súhlasím. Aj ako neveriaci človek. A dovolím si domnievať sa, že kto, ako veľmi a v akého boha verí, alebo dokonca s akou odnožou konkrétnej viery sa stotožňuje, je pápežovi pomerne jedno,“ vyslovuje "odvážnu" myšlienku novinár.

Svätý Otec prišiel do Šaštína, čakajú na neho už desaťtisíce ľudí
Svätý Otec František prišiel do Šaštína. Ide o posledný deň jeho apoštolskej cesty na Slovensku. Pred svätou omšou, na ktorej odznie homília od hlavy katolíckej cirkvi, sa stretne ešte s biskupmi. Čítať ďalej
15 | 09 | 2021 | TASR

Skvelí ateisti a zlí kresťania

Následne sa Marec púšťa do relativizácie všetkého , čo je obľúbený nástroj liberálnej demagógie. „Poznám veriacich, ktorí sú nesmierne cnostní a ja by som chcel byť ako oni, ale poznám aj takých, ktorí okrem Desatora nedodržujú ani svetské zákony. Poznám ateistov, ktorých považujem za skvelých, ale poznám aj úplne opačných. Viem o kňazoch, ktorí šíria nenávisť, nezmysly a klamstvá. A poznám aj takých laikov. Viera nerozhoduje o tom, kto je aký človek; nerobí z nikoho automaticky dobrého ani zlého človeka,“ hrá sa na teológa Marec.

Pokračuje starou známou mantrou ateistov. „Časy sa zmenili, zmenila sa cirkev (okrem niektorých krajín, vrátane Slovenska). Dogmy už ľudí nezaujímajú, kázanie nefunguje. Je čas počúvať, byť otvorený a chápať, lebo vtedy dokážete okrem čoraz menšieho počtu veriacich osloviť aj iných ľudí,“ mudruje novinár a naznačuje, že cirkev by mala byť dnes viac „kamošom na pive“ ako strážkyňou mravov a autoritou, ktorá dbá na dodržiavanie litery Písma. Áno, toto je myšlienka, ktorá sa vždy ateistom páči.
Od viery k politike

Následne si liberál Marec potrebuje kopnúť do veriacich v politike. Samozrejme, on z pozície ateistu a neznalca Biblie vie najlepšie posúdiť, kto je lepším kresťanom aj lepším človekom. Či pápež a či Kotleba, Kuffa, či Taraba. Píše: „Ak sa pozriete do politiky, najväčšiu síru chŕlia a najväčšie klamstvá šíria tí, ktorí sa najviac zaštiťujú vierou. Ak si na jednu stranu dáte to, čo hovorí pápež, a na druhú to, čo (často) hovoria najvyšší predstavitelia našej cirkvi, je to priam civilizačný rozdiel. Úplne iný pohľad na svet, na realitu a na úlohu cirkvi v nej. A odpoveď naozaj nie je, že to ten pápež je na vine,“ píše novinár Denníka SME a Denníka N.

Koľkí po návšteve svätého otca skončia v nemocnici? A koľkí na druhom svete? Toto sme chceli? (VIDEO)
Pápež František je dnes v Prešove a Košiciach, kde ho privítajú tisíce ľudí. Všetci sa tešili, že sa na akciu dostali. Radosť však čoskoro môžu vystriedať veľké problémy. Kto pozeral zábery z akcie v Prešove, nemohol si nevšimnúť niekoľko... Čítať ďalej
14 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik

Marec slúži len ako typický príklad

Čo k tomu povedať? Hlavne toto. Zatiaľ čo slovenskí katolíci sa okúňali a javili veľmi slabý záujem vidieť Svätého otca naživo, ateisti a rôzni eklektici a liberáli sú z Františka nadšení.

Pýtam sa: prečo by nás, kresťanov, malo zaujímať, čo si nejaký ateista myslí o Pápežovi? Prečo si akýsi ateista vôbec myslí, že nás zaujíma, čo si on o pápežovi myslí? Akú hodnotu majú pre nás  hodnotenia novinára a ateistu voči najvyššiemu cirkevnému hodnostárovi katolíckej cirkvi?
Záver

Pozeral sa Marec pri svojom hodnotení na kresťanstvo a pápeža cez Písmo a pravouku? Dokáže; a vôbec, snažil sa vyhodnotiť ateista skutky a slová pápeža cez porovnanie s Písmom? Porovnal ateista Marec slová  Františka s učením cirkvi, predtým ako finálne zhodnotil pápeža?

Je to, akoby som ako úplný laik išla hodnotiť výkon krasokorčuliarky. Na záver, po pádoch a chybách by som povedala, že dávam plný počet bodov, pretože šaty boli úžasné a krásne. A jednoducho to bolo celé pekné, mne sa to páčilo a odborná porota musí byť slepá, keď to nevidela. Myslíte, že by niekoho moje hodnotenie zaujímalo, alebo by ma vysmiali?

A na záver už len opäť: "Nedobrý pastier, ktorého vlci chvália," hovorí príslovie.

Liberáli, zenbudhisti a ateisti, SEM! Pápež prišiel
Na stretnutie s pápežom pozvala prezidentka osoby verejného života, ktoré by za starých dobrých čias nemohli ísť na oči žiadnemu slušnému človeku. Nieto ešte pápežovi. Čítať ďalej
14 | 09 | 2021 | Petra Demková