Najviac z vládnych zákonov prešlo zatiaľ rezortu financií, najmenej obrane
15 | 09 | 2021 I TASR

V aktuálnom volebnom období prijala Národná rada (NR) SR doteraz celkovo 145 vládnych návrhov zákonov. Najviac z nich bolo z dielne Ministerstva financií (MF) SR, a to 26. Najmenej prerokovaných a schválených návrhov má zatiaľ na konte Ministerstvo obrany (MO) SR, a to jeden.


Plénum v tomto období odmietlo zatiaľ dva vládne návrhy. Vyplýva to zo štatistík NR SR za ôsme volebné obdobie k 31. júlu tohto roka.

Druhý najvyšší počet návrhov schválil parlament v tomto období rezortu práce, a to 19. Nasledujú ministerstvo zdravotníctva (16), ministerstvo spravodlivosti (14), dopravy (12), hospodárstva (10) a rezort školstva (7). Po šesť návrhov prešlo envirorezortu a ministerstvu pôdohospodárstva. Päť prijatých vládnych návrhov bolo z dielne ministerstva kultúry.

Podpredsedovi vlády podľa štatistík schválil parlament zatiaľ štyri zákony. Ministerstvo investícii regionálneho rozvoja a informatizácie má doteraz na konte tri prijaté návrhy.

Kde sú ovce, tam je vlna. Kde je Mikas, tam sú testy
Vraví sa, že štatistické údaje sa dajú ohýbať tak, ako si želáme vysvetľovať ich význam. Ak ide o propagandu, dalo by sa povedať, že sa nás pokúša niekto podvádzať. napokon, posúďte sami. Je normálne porovnávať vývoj chorobnosti za mesiac s vývojom... Čítať ďalej
14 | 09 | 2021 | Ivan Brožík

V počte prijatých návrhov vedie Štatistický úrad

Parlament prijal i viacero návrhov pripravených ďalšími štátnymi inštitúciami. Najviac Štatistickému úradu SR, a to tri. Prijali sa tiež po dva zákony z dielne Úradu pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctva SR a z dielne guvernéra Národnej banky Slovenska.

Po jednom návrhu prešlo aj Úradu priemyselného vlastníctva SR, Úradu pre verejné obstarávanie, riaditeľovi Národného bezpečnostného úradu a Protimonopolnému úradu SR.

Vláda dokopy predložila doteraz 168 návrhov, schválilo sa ich zatiaľ celkovo 145. Dva návrhy plénum neschválilo. Išlo o novely vetované prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou. Jednou bola novela zákona o diaľničnej známke a druhou novela zákona o komisárovi pre deti a komisárovi pre osoby so zdravotným postihnutím.

Celkovo za aktuálne volebné obdobie schválil parlament 213 zákonov. Okrem 145 vládnych návrhov prijala snemovňa aj 68 poslaneckých noviel.

Situácia na školách sa komplikuje, v karanténe sú desiatky žiakov
Pandemická situácia vo Vrábľoch sa postupne zhoršuje. Primátor Tibor Tóth preto zvolal krízový štáb mesta, aby rozhodol o ďalšom postupe. Čítať ďalej
14 | 09 | 2021 | Ivan Mihale/ TASR