Landa vyzýva k aktívnemu odporu. "Nechceme vládu covidového gestapa," povedal
15 | 09 | 2021 I Petra Demková

Aj Čechy majú svojho veľkého odporcu covidového šialenstva. Politici v Európe vládnu podľa Landu pomocou nezákonných a neetických protiepidemických opatrení. Landa tiež skritizoval médiá, ktoré podľa neho "slúžia" vždy len jednej určitej skupine.



Spevák vyzval na odpor

„Sila razí cestu, vyzval spevák Landa občanov k aktívnemu odporu.“ Takýto názov nesie názov článku na českom portáli idnes.cz. Na tlačovej konferencii iniciatívy Zlatý špendlík Dan Landa so svojím tímom vyzval verejnosť k „občianskemu odporu podľa článku 23 Charty základných práv a slobôd“.

„Je načase vystúpiť z bubliny súčasnej ideológie,“ povedal v stredu spevák Daniel Landa, ktorý sa dlhodobo vymedzuje proti epidemiologickým opatreniam. Na tlačovej konferencii iniciatívy Žltý špendlík Landa so svojím tímom vyzval verejnosť k „občianskemu odporu podľa článku 23 Charty základných práv a slobôd“. Landa odkazuje na článok 23 Charty základných práv a slobôd, ktorý hovorí, že občania majú právo postaviť sa na odpor proti každému, kto by odstraňoval demokratický poriadok ľudských práv a základných slobôd.
Šliape sa po hodnotách a právach

„Dnes je veľmi zaujímavý deň. Dnes je totiž Medzinárodný deň demokracie,“ uviedol Landa hneď na úvod s tým, že iniciatíva Žltý špendlík sa posúva na vyššiu úroveň - na Zlatý špendlík. Iniciatíva chce brániť hodnoty, po ktorých sa teraz podľa Landu šliape. Členovia sa pri tom majú držať hesla "Sila razí cestu".

„Nebojme sa nálepiek ako „odmietači“ a podobne. Nálepkovanie bolo vždy nástrojom totality,“ hovoril spevák rozhorčene. Segregácia je neprípustná, dodal Landa.

V Ubli vystrája Covid napriek plnému očkovaniu! Dvaja už zomreli
Nevedia, čo ďalej. Napriek tomu, že aj klienti aj personál zariadenia pre seniorov v Ubli sú plne zaočkovaní, rozmáha sa Covid-19 aj naďalej. A nie len to. Od 3. septembra, keď zaznamenali prvého pozitívneho, im dvaja klienti zomreli! Čítať ďalej
15 | 09 | 2021 | Diana Zaťková

Landa spolupracuje s tímom právnikov

Spevák vyzval spolu so svojím tímom, v ktorom sú napríklad aj právnici Jana Zwyrtek Hamplová a Tomáš Nielsen, všetkých podporovateľov, ktorí tak ešte neurobili, aby sa registrovali na príslušných webových stránkach iniciatívy. Predstavil tiež desatoro, pod ktoré sa všetci členovia pomyselne podpisujú.

Jeden z bodov napríklad odsudzuje rozdeľovanie detí v školách a zamestnancov na pracoviskách na očkovaných a neočkovaných. Zamestnávatelia, ktorí budú vyžadovať od zamestnancov povinné očkovanie, by sa podľa advokáta Tomáša Nielsena mali zaviazať k finančnej kompenzácii v prípade zdravotných komplikácií spôsobených vakcináciou.

„Dospelí ľudia by sa navzájom nemali vychovávať - ​​okrikovať v MHD, alebo sa dokonca udávať," dodal Landa pri prečítaní desatora.
Politici vládnu cez nezákonné opatrenia

Politici v Európe vládnu podľa Landu pomocou nezákonných a neetických protiepidemických opatrení. Naopak, vyzdvihol Dánsko, ktoré sa týchto opatrení zbavilo. Skritizoval tiež médiá, ktoré podľa neho "slúžia" vždy len jednej určitej skupine. „My už ani nechceme udržať slobodu, my ju musíme vrátiť,“ vysvetlila ciele iniciatívy Zwyrtek Hamplová.

Život s pocitom neslobody, alebo polarizácia „vďaka“ Covid-19 (Willi Huber)
Komentár Willi Huber (Report24) Čítať ďalej
13 | 09 | 2021 | Ingrid Vrabcová


Už skôr sa spevák nechal počuť, že podporovatelia (v tej dobe ešte) Žltého špendlíka by mali byť pripravení k aktívnemu odporu. K iniciatíve sa podľa doterajších informácií pridalo trinásť tisíc ľudí vrátane odborníkov z radov právnikov a lekárov.
Vládne covidové gestapo

„Občania Čiech, Moravy a Sliezska sa zharmonizujú proti politickej zdravotnej diktatúre. Obnovme normálny zmysluplný život bez nezmyselných plošných uzáver, dajme právo deťom chodiť do školy bez rúšok, testov a očkovania,“ vyzýva Landa a jeho tím na webových stránkach iniciatívy, ktorá nastupuje po minuloročnom Blanickom manifeste.

Spevák sa zasadzuje o to, aby v Česku nevládlo "covidové gestapo“, ktoré je podľa neho aktuálne pri moci v Nemecku. „To je hnus, čo sa deje v Európe. Policajti v Nemecku nechajú mašírovať tridsať tisíc ľudí z LGBT z časti bez rúšok. Potom ale prídu svoj názor mierumilovne a pokojne vyjadriť ľudia na onú ​​covidovú situáciu a dostávajú päsťami do tváre, kolenami do hláv,“ povedal Landa v rozhovore pre CNN Prima News.

Čechovi po teste na covid mesiace vytekal z nosa mozgový mok. Sabaka tvrdil, že to možné nie je
Lekár Sabaka pred rokom tvrdil, že vraj to nie je možné a ide o hoax. Českí lekári však zistili, že mužovi po teste na covid mesiace vytekal z nosa mozgomiešny mok. Je to tekutina, ktorá cirkuluje okolo mozgu a v mieche a plní ochrannú... Čítať ďalej
13 | 09 | 2021 | Peter Sulek