Bukovský: akým právom súkromné médiá masívne broja proti diskusii vo verejnoprávnej televízii?
15 | 09 | 2021 I Petra Demková

Bukovského rozosmiali Bražinová a Sabaka. Tí sa vyjadrili, že verejnú diskusiu o Covide nechcú, pretože by „dopadla zle“. Bukovský sa pýta, že čo to vlastne je, že by „verejná diskusia dopadla zle“. „Všetci tí, ktorí sa diskusie boja a odmietajú ju s takýmito výhovorkami, považujú iných ľudí za hlúpych, nesvojprávnych a neschopných si z počutého urobiť svoj vlastný názor,“ povedal Bukovský.



Súkromné médiá masívne broja proti diskusii

Igor Bukovský sa hneď v úvode videa pozastavuje nad tým, ako súkromné médiá broja a masívne agitujú proti verejnej diskusii o Covide. Dokonca sa už začali snažiť vo veci televíznej debaty s odborníkmi zo širokého spektra ovplyvňovať aj vedenie RTVS. Lekár upozornil, že sa do tejto diskusie osobne netlačí a neberie ako samozrejmosť, že jej musí byť účastný.

Informácie ktoré v súvislosti s diskusiou šíria médiá hlavného prúdu sú podľa známeho lekára hrubé, manipulatívne a nepravdivé. Následne chce MUDr. Bukovský položiť verejne tieto dôležité otázky:

  • ak oponenti diskusie popierajú jej zmysel, dokonca ju označujú za nebezpečnú, prečo majú o tom, či má a môže byť diskusia diskutovať zas len títo, jednostranní nositelia zamietavého názoru? (Sabaka, Bražinová a spol.)?

  • „Akým právom súkromné médiá predvádzajú také zúrivé útoky na ľudí, ktorí kladú kritické otázky a prejavujú iný názor? Už neplatí pluralita?“ pýta sa Bukovský. Majitelia médií a novinári podľa Bukovského predvádzajú takú mieru „selektívnej netolerancie k iným názorom, ako naposledy ich profesijní predkovia pred rokom 1989.“

  • „Akým právom sa súkromné médiá pokúšajú zastrašiť a manipulovať vedenie verejnoprávnej RTVS ku konaniu, ktoré si sami želajú?“ pýta sa lekár.

  • „Akým právom si novinári a majitelia médií myslia, že ich názor k situácii je viac ako názor tých, ktorí k diskusii vyzývajú?“ kladie ďalšiu otázku Bukovský.


Rodičia, pozor! Školy už nie sú bezpečný miestom pre naše deti, upozorňuje matka po otrasnej skúsenosti
Autorkou príspevku je herečka Dagmar Rostandt. Svoj príbeh zverejnila na Facebooku. Praktiky zo školy svojej dcéry ktoré popisuje, by nemali žiadneho rodiča nechať chladným. „Pozor, veľký pozor rodičia. Školy už nie sú bezpečným miestom pre naše... Čítať ďalej
14 | 09 | 2021 | Petra Demková

Diskusia je pre nich iba nástrojom propagandy. Preto ju nechcú

Podľa konania novinárov a majiteľov médií, lekár robí uzáver: „diskusia je podľa nich a pre nich iba nástrojom propagandy.“ Hovoria: „ak diskusia vyvolá otázky alebo pochybnosti, tak je nebezpečná,“ upozornil. Podľa nich je diskusia na to, aby všetkých presvedčila k nejakému názoru. To tak byť však nemá, upozorňuje Bukovský.

Podľa neho cieľom diskusie nemá byť každého presvedčiť a umlčať každého s iným názorom. Cieľom nemá byť propaganda, ktorá z pozície moci každého umlčí alebo zastraší. Cieľom verejnej diskusie má byť verejné predloženie faktov, argumentov a názorov, aby slobodným a za seba zodpovedným ľuďom, tieto slúžili na lepšie zorientovanie, rozhodovanie a konanie.
Zákon o RTVS hovorí jasne

Bukovský následne upozorňuje, že presne takéto konanie je v súlade so zákonom 532/2010 (zákon o Rozhlase a televízii Slovenska). Poslanie RTVS je (v skratke) takéto: programovú službu tvoria programy, ktoré poskytujú nestranné, overené, neskreslené a vo svojom celku vyvážené a pluralitné informácie o dianí na Slovensku aj v zahraničí. To má viesť k slobodnému vytváraniu názorov.

Verejná diskusia nemá slúžiť na to, aby boli zvalcovaní a umlčaní ľudia, ktorí si myslia niečo iné, dodal Bukovský a upozornil na toto: Ľudia ktorí bránia slobodnej a pluralitnej diskusii na RTVS, vlastne nabádajú na porušovanie zákona o RTVS. Sami podľa známeho lekára žijú v konštrukte sveta, ktorý potláča slobodu myslenia a rozhodovania.

V Ubli vystrája Covid napriek plnému očkovaniu! Dvaja už zomreli
Nevedia, čo ďalej. Napriek tomu, že aj klienti aj personál zariadenia pre seniorov v Ubli sú plne zaočkovaní, rozmáha sa Covid-19 aj naďalej. A nie len to. Od 3. septembra, keď zaznamenali prvého pozitívneho, im dvaja klienti zomreli! Čítať ďalej
15 | 09 | 2021 | Diana Zaťková

Diskusiu nechcú, lebo by dopadla zle

Bukovského rozosmialo vyjadrenie niektorých poradcov vlády, že verejnú diskusiu nechcú, pretože by „dopadla zle“. Pýta sa, že čo to vlastne je, že by „verejná diskusia dopadla zle“. Čo sa skrýva v mysli človeka, ktorý vyjadrí toto?“ pýta sa Bukovský. Všetci tí, ktorí sa diskusie boja a odmietajú ju s takýmito výhovorkami, považujú iných ľudí za hlúpych, nesvojprávnych a neschopných si z počutého urobiť svoj vlastný názor, myslí si.
Ak majú ľudia právo voliť, prečo si nemôžu urobiť názor aj na toto?

Ak dávame ľuďom dôveru, že si dokážu vytvoriť názor v spleti politických diskusií a názorov, a máme z toho vyplývajúce všeobecné volebné právo, o čo viac treba akceptovať aj právo slobodnej voľby, keď ide o osobný život, či o zdravie, dodal MUDr. Bukovský.

V závere upozornil, že ľudia majú právo urobiť rozhodnutie koho idú voliť a to bez ohľadu napríklad na vzdelanie. Ak majú ľudia právo takto rozhodnúť o našom spoločnom živote, „túto možnosť pri téme zdravia, pri téme, ktorá sa týka celého ich života, im už nedáme?“ prekvapene sa pýta na záver Igor Bukovský.

Koľkí po návšteve svätého otca skončia v nemocnici? A koľkí na druhom svete? Toto sme chceli? (VIDEO)
Pápež František je dnes v Prešove a Košiciach, kde ho privítajú tisíce ľudí. Všetci sa tešili, že sa na akciu dostali. Radosť však čoskoro môžu vystriedať veľké problémy. Kto pozeral zábery z akcie v Prešove, nemohol si nevšimnúť niekoľko... Čítať ďalej
14 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik