V Prešove vrcholia prípravy na príchod Svätého Otca
14 | 09 | 2021 I Ivan Mihale/ TASR
Pred Mestskou športovou halou v Prešove vrcholia prípravy na príchod pápeža Františka, ktorý tam o 10.30 h odslúži liturgiu sv. Jána Zlatoústeho.

"Myslím si, že všetko máme pripravené. Doťahujú sa posledné veci, ako je zázemie sakristie pre Svätého Otca, červený koberec a tak ďalej. Sme pripravení a plní radosti a takého otvoreného srdca pre všetko, čo Svätý Otec povie," uviedol pre TASR hovorca Prešovskej gréckokatolíckej archieparchie Michal Pavlišinovič.

Brány do areálu boli pre pútnikov otvorené od polnoci. Ako povedal, okolo 3.00 h začali prichádzať vo väčšom množstve. "Bolo zaregistrovaných vyše 450 kňazov, okolo 44 biskupov, z toho sú štyria kardináli. Takisto čo sa týka rehoľníkov, tak tých bolo zaregistrovaných 120," priblížil Pavlišinovič. Aktuálny počet pútnikov, ktorí prišli do Prešova, uviesť nevedel. Kapacita areálu je 50.000 ľudí.

Pápež František po svätej liturgii v Prešove zavíta v utorok aj na košické sídlisko Luník IX, kde pozdraví marginalizované komunity. Neskôr sa presunie na štadión Lokomotívy, kde sa prihovorí mladým ľuďom.

Liberáli, zenbudhisti a ateisti, SEM! Pápež prišiel
Na stretnutie s pápežom pozvala prezidentka osoby verejného života, ktoré by za starých dobrých čias nemohli ísť na oči žiadnemu slušnému človeku. Nieto ešte pápežovi. Čítať ďalej
14 | 09 | 2021 | Petra Demková