Rómsky kráľ je pozvaný, žiadny luxus si na stretnutie s pápežom nevezme
14 | 09 | 2021 I Gabriela Fedičová

Na stretnutie s pápežom Františkom sa pripravuje aj rómsky kráľ Róbert I. Botoš. Ako oznámil, dostalo sa mu cti byť medzi pozvanými hosťami. Podľa portálu Pluska ho trápi, že stretnutia sa nemôžu zúčastniť aj jeho partnerka a deti. Pre pontifika má aj dar. 


Ako oznámil pre portál Pluska rómsky kráľ a jeho národ sa veľmi teší na stretnutie s pápežom. Niektorí si dali ušiť aj nové šaty. Aj to je podľa neho spôsob, ako mu chcú prejaviť úctu. Rómsky kráľ si nevezme ani kráľovské sako, ani mohutné šperky. "Dám si tmavomodrý oblek, bielu košeľu a kravatu vo farbe obleku. Zo šperkov si zoberiem len pečatný prsteň a jemnú zlatú retiazku," vysvetlil pre Plusku.

Botoš bol po prijatí pozvania dojatý. Pre Plusku vysvetlil, že je hlboko veriaci človek a bol šťastný od prvého momentu, keď sa dozvedel o príchode pápeža na Slovensko. Túto správu rómsky kráľ šíril medzi svojim ľudom. "Kontaktovali ma stovky Rómov, ktorí chceli vedieť kde by mohli Svätého Otca aspoň zahliadnuť. A zažiť silu jeho požehnania. Pomáham im ako viem a môžem, aby sa im to podarilo," vysvetlil pre Plusku rómsky kráľ.

Hromadná mláťačka Rómov v Šulekove, nemocnice dostali zabrať
Veľký zásah polície v Šulekove (Trnavský kraj). V noci sa pobili desiatky Rómov, bolo počuť aj streľbu. Trnavská a Piešťanská nemocnica zabezpečovali ošetrovanie a príjem zranených. Čítať ďalej
14 | 09 | 2021 | Ivan Brožík

Do Košíc sa chystá 10-tisíc Rómov

Do Košíc sa podľa Botoša chystá 10-tisíc Rómov. Róbert I. Botoš túži do sveta vyslať signál, že Slováci sú nielen zbožný a mierumilovný národ, ale sú aj znášanliví a kultúrni ľudia, povedal pre Plusku. Pápeža chce poprosiť, aby požehnal Slovensko. "Vzácnemu hosťovi dal vyhotoviť zlatý prsteň osadený briliantmi, v strede ktorých je madona zo vzácneho mramoru," informovala Pluska.

Lámač ženských sŕdc v akcii: Takto vášnivo hovorili o Karlovi Gottovi jeho milenky!
Kým stretol svoju osudovú lásku Ivanu, Karel Gott vystriedal v posteli mnoho žien. Sám bol dokonca známy ako lámač ženských sŕdc, či český Casanova. Aj jeho bývalé milenky na neho spomínajú ako na vášnivého milenca užívajúceho si život, píše... Čítať ďalej
14 | 09 | 2021 | Tibor Sipos