Podujatie na košickom Luníku IX dopadlo podľa starostu veľmi dobre
14 | 09 | 2021 I Ivan Mihale/ TASR

Minimálne 1000 ľudí sa zúčastnilo utorkovej návštevy pápeža Františka na košickom Luníku IX z okien a balkónov svojich domácností na tomto sídlisku. Pre TASR to povedal jeho starosta Marcel Šaňa. „Celá táto udalosť dopadla veľmi dobre, čo ma teší,“ dodal.


„Verím tomu, že obyvatelia zažívali podobne to, čo ja ako veriaci človek. Naozaj to boli pre mňa silné emócie a veľmi zaujímavý zážitok, na ktorý nezabudnem celý život,“ povedal. Dúfal však, že sa pápež František prejde alebo prevezie pomedzi účastníkov podujatia. Pripomenul, že vzhľadom na svoj harmonogram by to ale nestíhal.

Slovenský europoslanec Peter Pollák (OĽANO) považoval za veľkú česť privítať pápeža Františka v jednej z najchudobnejších rómskych lokalít. „Už pri prvom osobnom stretnutí s pápežom Františkom na Medzinárodnej púti Rómov v roku 2015 sa ma vo Vatikáne dotkli jeho slová, aby Rómovia stáli v centre pozornosti cirkvi. Dnes svoje slová naplnil,“ povedal s tým, že rómska komunita na Luníku IX je často odsudzovaná.

Podľa jeho slov prišiel pápež František na toto miesto šíriť posolstvo lásky, zmieru a pochopenia. „Prináša nádej pre chudobné rómske deti, ktoré si zaslúžia nielen pozornosť cirkvi, ale aj celej spoločnosti. Je pápežom, ktorý nedelí, ale spája. Jeho návšteva je aj odkazom pre všetkých veriacich, že Boh nerobí rozdiely, že Boh miluje všetkých, aj chudobných,“ doplnil. Táto návšteva mala podľa neho význam pre celé Slovensko.

Mal som uniesť a zavraždiť premiéra a údajne ma pri tom videli
"Mal" a "údajne". To sú dvaja najsilnejší slovní hráči v slovenskom spravodajstve. Teda v tom, o čom si jeho tvorcovia myslia, že spravodajstvom je. Lebo nie je. Spravodajstvo je - stalo sa, povedal, vykonal. Bez obáv zo žalôb, bez vytvárania... Čítať ďalej
14 | 09 | 2021 | Glosa/Ivan Brožík