Podľa Ďatla píše "intelektuálny odpad z denníka N" pod taktovkou Lipšica
14 | 09 | 2021 I Aneta Leitmanová

Bývalý novinár Peter Tóth na svojom Facebookovom profile pod názvom Ďateľ publikoval zaujímavú úvahu. Myslí si, že za všetkým tým chaosom v polícii je Daniel Lipšic.


Tóth, ako bývalý šéf kontrarozviedky SIS, už dlhodobo komentuje dianie v policajnom zbore, ale rovnako aj v procesoch s tzv. kajúcnikmi. Po tom, ako najnovšie zadržali vyšetrovateľov Čurillu s Ďurkom, Tóth napísal, že sa to dalo čakať a uviedol hneď aj niekoľko dôvodov.


O Ďurkových praktikách Tóth písal už dávnejšie na svojom portáli Ďateľ a to najmä v súvislosti s kauzou istého kajúcnika Walzera alias Tatranku. O Čurillovi toho veľa nenapísal.


Tóth vo svojom statuse napísal: "Vôbec ma neprekvapuje, že práve Čurilla s Ďurkom boli obvinení. Áno, prednedávnom som napísal, že Čurilla si nevymyslel a ani neovplyvňoval Zemákove prvotné priznania, na základe ktorých išiel dnu napríklad Makó alebo bol obvinený ďalší kriminálnik Slobodník. A za tým si stojím."


Politici reagujú na zadržanie príslušníkov NAKA
Chaos v bezpečnostných zložkách vyhovuje iba organizovanému zločinu. Čítať ďalej
14 | 09 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR




"Ďateľ" je presvedčený, že ten, kto pozná históriu dvojice Čurilla – Ďurka, nemôže byť prekvapený, že práve oni dvaja boli teraz policajnou inšpekciou obvinení. "Nie je totiž náhoda, že práve im dvom sa z tohto sveta porúčali svedkovia/obvinení Smolen, Mikulec, Böhm." pripomína bývalý novinár.


"Považujem však za nehoráznosť, že v tejto súvislosti intelektuálny a biologický odpad sústredený v denníku N napísal, že „mafia zatvára policajtov“. Aká mafia? Inšpekcia? Či nebodaj Krajská prokuratúra v Bratislave?" kladie relevantné otázky Tóth a ponúka aj svoj pohľad na tieto skutočnosti, ale aj tie iba formou presne mierneých otázok.





"Mafia je každý, kto netlieska inkvizičným praktikám šialencovho režimu? Mafia je každý, kto si myslí, že trestné konanie môže byť vedené len zákonnými prostriedkami? Mafia je každý, kto netrpí rovnakou psychickou dekompenzáciou ako šialenec, ktorý zostrojil tento režim?"


Tóth je presvedčený, že "titulok o mafii zatvárajúcej policajtov nadiktoval intelektuálno-biologickému odpadu z denníka N istý birmovaný zväzáčik, toho času Matovičov Himmler na čele špeciálnej prokuratúry." uzatvára svoj status Ďateľ.


Podľa Lipšica, zatknutie vyšetrovateľov vzbudzuje pochybnosti o zákonnosti a dôvodnosti
Doterajšie informácie o postupe špecializovaného tímu Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) a Národnej kriminálnej agentúry (NAKA), ktoré doposiaľ prenikli na verejnosť, vzbudzujú viaceré pochybnosti o zákonnosti a dôvodnosti jeho metód a postupov. Uviedol... Čítať ďalej
13 | 09 | 2021 | Ivan Mihale/ TASR