My cudzie nechceme, ale svoje si nedáme! Burcuje Suja ľudí v boji za svoje pozemky (VIDEO)
14 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

Minister životného prostredia Ján Budaj sa až tak pustil do ochrany našej prírody, že to pobúrilo množstvo ľudí na Slovensku. A tí mu to dávajú aj poriadne hlasne najavo. So zväčšovaním chránených území jednoducho nesúhlasia a búria sa takmer na celom Slovensku.


Zaradiť niektoré územia do národného zoznamu európskeho významu sa pokúšali aj v Krásne nad Kysucou. I tu sa voči tomu ľudia vzbúrili. Bol medzi nimi aj nezaradený poslanec parlamentu za hnutie Republika Miroslav Suja, ktorý k tomu napísal krátky status a zverejnil aj video, ako to pred mestským úradom v tomto mestečku vyzeralo.
Ľudia povedali jasné nie Budajovi a jeho ekoteroristom

Miroslav Suja sa aj na Kysuciach postavil za národ a jeho právo na slobodný prístup k prírode. Svoje politické aktivity smeruje a zameriava proti ekologickej šikane, ktorá vyšla z dielne Budajovho ministerstva, pričom ľudí burcuje aby si nenechali vziať to, čo je ich. „Dnes som sa zúčastnil rokovania o zaradení vybraných území do národného zoznamu európskeho významu v Krásne nad Kysucou. Aj tu ľudia povedali jasné nie Budajovi a jeho ekoteroristom z ministerstva životného prostredia. Ľudia sa spájajú naprieč celým Slovenskom a spolu bojujeme proti Budajovým nezmyslom,“ napísal v krátkom statuse Suja, ktorý vonku pred mestským úradom ľuďom rozprával že niektorí politici vo vláde aj v parlamente sa neštítia ničoho len aby ľuďom zapchali ústa.

„Neviem, kde z regiónov je objednávka. Možno, že niekde v Petržalke z prenajatého bytu by niekto chcel, aby sa chránila, ale nevie, o čom hovorí. Lebo tu nežije. Keď nebudeme počúvať ľudí z regiónov, ktorí sú znalí pomerov, tak v živote nedosiahneme zmenu,“ hovorí pred rozvášneným davom Suja a dodáva, že tu musí ísť bokom nejaká stranícka disciplína, keď máme zničiť vidiek. „V programovom vyhlásení vlády sa píše o potravinovej sebestačnosti. Kde máme potravinovú sebestačnosť? Vozíme sem tisíc kamiónov,“ hovorí Suja.

Poslanec Suja strhujúco burcuje ľudí na ulici! Svoj politický boj namieril proti ekoterorizmu Budaja
Nezaradený poslanec NRSR Miroslav Suja z politického subjektu Republika zverejnil video na svojom Facebooku, ktoré zachytáva jeho burcovanie ľudí proti ekologickému terorizmu Čítať ďalej
18 | 08 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK

Toto nie je právny štát. Oni sú tí „iní“ politici?

„Videli ste, že z Fondu obnovy, čo príde osem miliárd, na sprostosti, išlo niečo do poľnohospodárstva? Na závlahový systém, na podporu poľnohospodárov, včelárov a ľudí, čo žijú na vidieku? Ani jedno euro. A ministerstvo, ktoré nevytvára žiadne hodnoty, len šikanuje ľudí na vidieku, dostalo cez dve miliardy,“ konštatuje republikán na adresu Budajovho ministerstva. „Toto nie je právny štát. Oni sú tí „iní“ politici? Musíme zabrániť otvoriť každé takéto prerokovanie. Tam, kde to otvorili, tak už Bohužiaľ...,“ hovorí Suja pred davom nespokojných ľudí. „Schválili vyhlášku, že od 1.9. bez súhlasu majiteľov vyhlásia územie za územie štátnej ochrany. Tak už si dovolia všetko,“ ozval sa jeden z protestujúcich.



„Kto zo starších ľudí sa dozvie, že na ministerstve niečo prerokovali, a že tam je aj jeho parcela? Keby sa to robilo férovo, tak sa spraví zoznam, pošle sa starostovi s tým, aby oslovil všetkých tých ľudí nech prídu. Toto sa ale tak nerobí,“ vysvetľuje Miroslav Suja ľuďom a po chvíli sa ide presvedčiť na vlastné oči, či sa u primátora zasadnutie o prerokovaní spustilo, alebo nie. Po chvíli prichádza medzi dav a spokojne im oznamuje: „Je to podpísané, je to zrušené, čakajú na overenie podpisov. Prerokovanie by malo byť zrušené, a tak na Kysuciach sme vyhrali. Toto je odkaz pre celé Slovensko, že môžu bojovať sami za seba, a že môžu vyhrať. My cudzie nechceme, ale svoje si nedáme,“ hovorí v závere videa Miroslav Suja pred nespokojným davom protestujúcich Kysučanov.

Škandál: Budaj „vysolil“ šesť miliónov na sčítanie medveďov a 5,5 milióna na ochranu sysľov!
Minister Ján Budaj si našiel v otázke medveďov nového nepriateľa. Sú nimi poľovníci. Tí mu odkazujú, že iba na sčítanie ich populácie minul jeho rezort životného prostredia neuveriteľných šesť miliónov eur! Podobná suma však padla aj na ochranu... Čítať ďalej
29 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik