Liberáli, zenbudhisti a ateisti, SEM! Pápež prišiel
14 | 09 | 2021 I Petra Demková

Na stretnutie s pápežom pozvala prezidentka osoby verejného života, ktoré by za starých dobrých čias nemohli ísť na oči žiadnemu slušnému človeku. Nieto ešte pápežovi.



Podľa akého kľúča vyberala prezidentka hostí?

Ťažko povedať, podľa akého kľúča pozývala prezidentka Zuzana Čaputová osoby (schválne nepíše „osobnosti“) na stretnutie s pápežom. Pri pohľade na zoznam tých, ktorí sa pýšia, že dostali pozvánku, prípadne, že na podujatí so Svätým otcom boli, človek - kresťan krúti hlavou.

Sú rozvedená žena, sexuálny maniak či osoby obhajujúce potraty skutočne tými, s ktorými by sa mal pápež stretávať? A ak tam boli v pondelok tí, s ktorými sa stretávať vyslovene chce, treba sa zamyslieť, kto je Svätý otec.

Bolo hlavným kritériom liberálne zmýšľanie zažraté až do kosti? Alebo ním bol zhýralý životný štýl a posadnutosť konzumom?

Pápež František sa stretol s emeritným arcibiskupom Bezákom
Pápež Frantisek sa v pondelok popoludní stretol s emeritným trnavským arcibiskupom Róbertom Bezákom na pôde Apoštolskej nunciatúry v Bratislave. Stretnutie nebolo v oficiálnom programe apoštolskej cesty. Informoval o tom spravodajský portál Vatican... Čítať ďalej
13 | 09 | 2021 | Ivan Mihale/ TASR

Je súkromie Zuzany Čaputovej obdivu hodné?

Koniec koncov, sama hostiteľka má rozvrátenú rodinu. Je rozvedená a len odkedy je verejne známou, vystriedala dvoch partnerov. Na to, že nemá k náboženstvu a nota bene ku kresťanstvu žiaden vzťah, sa stretla so Svätým otcom už až príliš veľakrát. Ešte počas svojej prezidentskej kampane sa Zuzana Čaputová pritom vyjadrila, že ju to viac ťahá k zen-budhizmu ako ku kresťanstvu.
Liberáli, prívrženci LGBTI, ateisti...

Čo robili na podujatí liberáli ktorým sa pri slovnom spojení „konzervatívne hodnoty“ tvoria vyrážky hnusu? Iveta Radičová, Peter Osuský, Richard Sulík či Branislav Grohling? Na čo boli vlastne vôbec na pápeža zvedaví? Načo bola pozývaná liberálna ombudsmanka Patakyová, ktorá každý rok vešia na úrad dúhovú vlajku a bojuje za práva žien na potraty, teda na vraždy svojich plodov? Čo tam robili influencerky Tormová či Cifrová Ostrihoňová  z úst ktorých človek ešte v živote nepočul slovo „viera“ či „Boh“?

Z prestížneho podujatia, ktoré malo byť v znamení skromnosti, stíšenia, pokory a slušnosti, bola fraška; prehliadka toho najhnusnejšieho čo na Slovensku máme. A v konečnom dôsledku, čo to vypovedá o samotnom pápežovi?
„Piliere morálky“, ktoré nemôžu nikde chýbať

Povedzme si to na rovinu. Prezidentka využila návštevu pápeža na účely ďalšej prehliadky tých „svojich“. „Toto sú piliere morálky, ktoré nemôžu nikde chýbať,“ chcela tým iste povedať Zuzana Čaputová. Ide o ďalší diel klobúkového tanca, pri ktorom si skupinka tých istých dokola posúva navzájom pozvania kamkoľvek. Na akcie, do funkcií, do politiky...

Alebo sa prezidentka len chcela výberom persón riadiť príkladom láskavého postoja Krista k ľuďom na okraji spoločnosti? Áno, Kristus – vzor Pápeža, sa skláňal k hriešnikom. Ale potom dávam prezidentke do pozornosti, že príbeh o žene hriešnici mal aj svoje „B“. Tým bolo: „choď a už nehreš“. A ja si nie som istá, či prezidentka a osoby s pochybným morálnym kreditom ktoré sa akcie zúčastnili, sú pripravené obrodiť sa.

Danko: Boris Kollár sa musel zblázniť! To, čo chce urobiť je šialené! Zoberie aj transsexuála? (VIDEO)
Na stretnutie s pápežom sa rozhodol vziať desať zo svojich jedenástich detí šéf parlamentu Boris Kollár. Tým ale akoby roztiahol červené súkno pred svojho predchodcu Andreja Danka, ktorý ho za to poriadne skritizoval, ba dokonca jeho úmysel nazval... Čítať ďalej
13 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik