Kočner a Zsuzsová sú v šoku. Ich OSLOBODENIE z vraždy vraj bolo predčasné!
14 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

Tak toto zrejme nečakali. Marian Kočner a Alena Zsuzsová sa dozvedeli nepríjemnú správu. Najvyšší súd zrušil oslobodzujúci verdikt Špecializovaného trestného súdu v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej a nariadil vykonať množstvo dôkazov.


Marian Kočner a Alena Zsuzsová sa už-už tešili, že sa z vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej nejako vyvlečú, ich radosť bola ale predčasná. Ako informuje portál 1.pluska.sk, Najvyšší súd zrušil oslobodzujúci verdikt Špecializovaného trestného súdu pretože ten odmietol vykonať všetky dôkazy, ktoré boli prokurátorom navrhnuté, a ani to riadne neodôvodnil.
Najvyšší aj Špecializovaný trestný súd považujú Threemu za zákonný dôkaz

Kauza vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej tak bude mať pokračovanie. Najvyšší súd potvrdil iba rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu týkajúce sa odsúdenia Tomáša Szabóa, ktorý dostal 25 rokov. Najvyšší, rovnako ako aj Špecializovaný trestný súd považujú Threemu za zákonný dôkaz, preto Najvyšší súd ako prvé uvádza, že Špecializovaný trestný súd vôbec neprihliadol na Kočnerove správy a vyhrážky Jánovi Kuciakovi.

Mikulec nepriznal 320 tisíc: Suja zverejnil rozsudok, podľa ktorého minister klamal o previerke (VIDEO)
20 | 08 | 2021 | Tibor Sipos


Senát Najvyššieho súdu pod vedením Petra Paludu navyše konštatoval, že Špecializovaný trestný súd v oslobodzujúcej časti náležite nezistil skutkový stav, nevyrovnal sa so všetkými okolnosťami prípadu, svoje rozhodnutie neodôvodnil s prehľadom a zrozumiteľne a tiež nevykonal všetky dôkazy. A tie, ktoré vykonal, hodnotil v rozpore s Trestným poriadkom. V prípade oslobodenia prikázal Špecializovanému trestnému súdu vykonať množstvo dôkazov. Celý písomný rozsudok Najvyššieho súdu má podľa Denníka N 122 strán.

Oslobodzujúci rozsudok Kočnera a Zsuzsovej: Nerozhodní sudcovia sa zľakli justičného omylu?
Písomný rozsudok v prípade vraždy Jána Kuciaka (†27) a Martiny Kušnírovej (†27) potvrdzuje, že v senáte nebola zhoda na tom, ako v celej veci rozhodnúť. To, čo v ňom napísali znie miestami doslova neuveriteľne. Čítať ďalej
06 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.