Hromadná mláťačka Rómov v Šulekove, nemocnice dostali zabrať
14 | 09 | 2021 I Ivan Brožík

Veľký zásah polície v Šulekove (Trnavský kraj). V noci sa pobili desiatky Rómov, bolo počuť aj streľbu. Trnavská a Piešťanská nemocnica zabezpečovali ošetrovanie a príjem zranených.


"Operátor prijal hovor krátko po 21.00 h s tým, že skupina približne 40 osôb na seba útočí kameňmi a palicami. O niekoľko minút na to, ako sa presúvali najbližšie hliadky na miesto udalosti, už osoby hlásili z Ul. Podjavorinskej streľbu a zranených." Píša na sociálnej sieti Polícia SR - Trnavský kraj.

Reprofoto FB (@Polícia SR - Trnavský kraj)


Strelné poranenia
"Policajné hliadky situáciu preverili a na mieste našli 2 osoby postrelené a 3 osoby so zranením hlavy. Tri osoby skončili po incidente v trnavskej a piešťanskej nemocnici." Informuje polícia.
Zranených v nemocniciach strážia

"Vypätá situácia medzi osobami sa nakoniec upokojila a policajné hliadky spolu s kriminalistami situáciu v obci do ranných hodín monitorovali. Ďalší policajti vykonávajú stráženie zranených v nemocniciach.
Udalosť si prevzal trnavský vyšetrovateľ."
Dôvod sa vyšetruje

"Dôvod, pre ktorý vznikol konflikt, polícia preveruje a v súčasnosti naďalej pokračujeme v procesných úkonoch." Informuje polícia. Dodáva: "Incident vyšetrujeme s podozrením na ublíženia na zdraví s následkom ťažkej ujmy a výtržníctvo. Právna kvalifikácia sa môže zmeniť resp. rozšíriť podľa získaných informácií, v priebehu vyšetrovania."

Bližšie informácie k prípadu poskytnú policajti neskôr, keď to situácia vo vyšetrovaní dovolí.

(Medzititulky red. HD.)