Blanár o novinárskej lži -pápeža pozval už Gašparovič, nie až Čaputová
14 | 09 | 2021 I Ivan Brožík

Ich svätosť - médiá! Účelová lož je v nich rovnako nebezpečná, ako bezhraničná hlúposť. Ak teraz neustále omieľajú, že pápež František je na Slovensku na pozvanie prezidentky Čaputovej,  drzo klamú. Alebo iba prezentujú svoju hlúposť. Nevediac, čo činia.(Blahoslavení, duchom chudobní!)


"Žmurkanie Zuzany Čaputovej naozaj nestačilo", píše v statuse na sociálnej sieti poslanec Juraj Blanár. Poďme však poporiadku.

Reprofoto FB (@Juraj Blanár)

Prezident Gašparovič a pápež František

"Len aby sa nezabudlo, prvé pozvanie na návštevu Slovenska?? dostal Svätý Otec už od vtedajšieho prezidenta Ivana Gašparoviča. Oceňujem, že aspoň Tlačová agentúra Slovenskej republiky si to všimla a nezabudla." Pripomína Juraj Blanár.
Svetová diplomacia sa robí inak

"Svetová diplomacia sa nerobí len jedným žmurknutím Z. Čaputovej, ako sa nás to niektorí snažia presvedčiť. Zásluhu na návšteve pápeža preto treba objektívne pomenovať a nie si iba vyberať čiastkové pravdy. Tak ako pápežská návšteva nie je dielom náhody, tak aj škody v súčasnej slovenskej zahraničnej politike, napáchanej touto koalíciou, sa prejavia až oveľa neskôr." Dáva dve súvisiace vážne okolnosti do pozornosti čitateľa autor statusu.
Nešiel som, lebo nesmeli ísť ani iní

"Zo solidarity so všetkými Slovákmi, ktorí sa nemohli zúčastniť podujatí s pápežom, som neprijal pozvanie Z. Čaputovej do Prezidentskej záhrady na stretnutie so Svätým Otcom. Napriek tomu verím, že jeho návšteva Slovenska bude povzbudením pre všetkých. Pre všetkých, hoci každý si v jeho slovách či gestách nájde niečo iné. Po Jánovi Pavlovi II. je to druhý pápež, ktorý zavítal na slovenskú zem."

Končí svoj status na sociálnej sieti Juraj Blanár.

(Medzititulky red. HD.)

Juraj Blanár: Vláda SR má vo vzťahu k Matici slovenskej veľmi blízko k vláde uhorskej
"Matica slovenská neoslavuje, ale živorí." Upozorňuje politik Juraj Blanár v súvislosti so 158. výročím Matice slovenskej. Uhorskej vláde sa maticu podarilo zakázať a tá naša súčasná má k tomu veľmi blízko. Čítať ďalej
06 | 08 | 2021 | Ivan Brožík