Pokračuje proces s Dobroslavom T. v kauze Gorila
13 | 09 | 2021 I Ivan Mihale/ TASR

Pred samosudcom Okresného súdu (OS) Bratislava I pokračuje v pondelok hlavné pojednávanie s bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom T. v kauze Gorila.


Na proces sa dostavil ako Dobroslav T., tak aj jeho obhajca Martin Krakovský a prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Rastislav Hruška. Na pojednávanie chcel pôvodne sudca predvolať znalcov. Na ich vypočutí trval minulý týždeň obžalovaný a jeho obhajca Krakovský.

Prokurátor ÚŠP zase navrhuje vypočuť príslušníkov Policajného zboru SR. Napokon pre časovú lehotu a dopravnú situáciu znalcov na pondelok nevolali. Majú sa prehrávať časti Gorily. Podľa obhajoby Dobroslava T. však tieto nahrávky boli získané a vyhotovené nezákonným spôsobom a nemôžu byť použité v trestnom konaní pred súdom. "Namietam vykonanie takéhoto dôkazu. Predmetné nahrávky považujem ako získané nezákonne, došlo k porušeniu Občianskeho zákonníka, konkrétne ochrany súkromia. Môj klient nedal súhlas, aby bol jeho prejav nahrávaný. Absentuje súhlas dotknutej osoby," zdôraznil advokát.

Dve tretiny Nemcov pracujúcich z domu chce takto pracovať aj po pandémii
Viac ako dve tretiny zamestnancov v Nemecku, ktorí pre koronakrízu pracujú z domu, chcú v takomto spôsobe výkonu svojho zamestnania pokračovať aj po pandémii. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu verejnej mienky inštitútu YouGov, o ktorého výsledkoch... Čítať ďalej
13 | 09 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR


Naposledy 7. septembra pred súdom vypovedal bývalý generálny prokurátor Jaromír Čižnár. Vypovedal aj bývalý informatik Generálnej prokuratúry (GP) SR.

Prokurátor ÚŠP podal obžalobu na Dobroslava T. zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa na súd začiatkom mája. Podľa záverov vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry bývalý šéf Generálnej prokuratúry SR nestíhal všetky trestné činy, o ktorých sa dozvedel.

Obvinený mal podľa polície od podnikateľa Mariana K. prevziať zvukovú nahrávku obsahujúcu rozhovory osôb z podnikateľského prostredia, politikov a predstaviteľov štátnych orgánov. Z rozhovorov mali pritom vyplývať podozrenia zo spáchania viacerých trestných činov, najmä korupčného charakteru.

Murín žasne: Papaláši pri pápežovi BEZ rúšok a naše deti dlhé hodiny v triedach nezmyselne zarúškované
Svet je počas COVID-19 plný paradoxov. Najviac je to vidieť v týchto dňoch týždňoch, kde sa posudzujú rozličné situácie diametrálne ináč. Niekde už začali žiť takmer ako predtým, inde to majú dovolené iba „vyvolení“. Tak, ako u... Čítať ďalej
13 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik