Obrovská škoda pri sobotnej zrážke rýchlika s Tatrou
13 | 09 | 2021 I Ivan Mihale/ TASR

Na takmer 2,5 milióna eur vyčíslili škodu, ktorá vznikla pri sobotňajšej (11. 9.) zrážke rýchlika s nákladným motorovým vozidlom v katastrálnom území obce Spišské Tomášovce v okrese Spišská Nová Ves. TASR o tom informovala hovorkyňa košického krajského policajného riaditeľstva Lenka Ivanová s tým, že polícia začala v prípade trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia.


"Podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania zostalo nákladné motorové vozidlo zn. Tatra stáť na železničnom priecestí z doposiaľ nezisteného dôvodu," uviedla s tým, že náraz rýchlika do vozidla v rýchlosti približne 100 kilometrov za hodinu, ktorej rušňovodič pre krátku vzdialenosť nedokázal zabrániť, Tatru "totálne zdeformoval". Na rýchliku došlo k "značnému" poškodeniu rušňa a prvého a druhého vozňa. Nehoda si podľa predbežného vyjadrenia lekárov vyžiadala ľahké zranenia jedného z cestujúcich.

"Po dôkladnom zadokumentovaní udalosti bola celková predbežná škoda vyčíslená na viac ako 2.400.000 eur," doplnila Ivanová s tým, že dychové skúšky u rušňovodiča i vodiča nákladného motorového vozidla skončili s negatívnymi výsledkami.

Rýchlik z Košíc do Bratislavy sa zrazil s nákladným autom, doprava je prerušená
Rýchlik z Košíc do Bratislavy sa pri obci Letanovce v okrese Spišská Nová Ves zrazil s nákladným autom, ktoré dostalo na železničnom priecestí poruchu. Posádka stihla z vozidla vyskočiť. Čítať ďalej
11 | 09 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR