Na podujatia s pápežom sa prihlásilo celkovo vyše 100.000 ľudí
13 | 09 | 2021 I Ivan Mihale/ TASR
Na podujatia s pápežom Františkom sa prihlásilo celkovo vyše 100.000 ľudí. Konferencia biskupov Slovenska v noci z nedele (12. 9.) na pondelok po mesiaci uzavrela oficiálnu registráciu účastníkov na verejné podujatia spojené s jeho návštevou na Slovensku. Vyplýva to z údajov registračného tímu. Ide o registráciu pre plne zaočkované osoby. TASR o tom informovala Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska (KBS). S plánovaných 450.000 ľudí tak zostala utópia.


Približne polovica registrovaných príde na záverečnú svätú omšu so Svätým Otcom 15. septembra do Šaštína, zvyšok do Košíc a Prešova. KBS upozorňuje, že bez registrácie sa záujemcovia na verejné podujatia spojené s návštevou pápeža Františka nedostanú. Na podujatia sa prihlásilo aj takmer 7000 nezaočkovaných ľudí.

"Spolu s pápežom Františkom, ktorý nás poctil svojou návštevou, sa tešíme na každého jedného z vás. Zároveň opätovne všetkých prosíme a vyzývame, aby si pred príchodom na jednotlivé verejné miesta spojené s programom, pozreli všetky pokyny a povinnosti, ktoré je nutné splniť," povedal hovorca KBS Martin Kramara.

Murín žasne: Papaláši pri pápežovi BEZ rúšok a naše deti dlhé hodiny v triedach nezmyselne zarúškované
Svet je počas COVID-19 plný paradoxov. Najviac je to vidieť v týchto dňoch týždňoch, kde sa posudzujú rozličné situácie diametrálne ináč. Niekde už začali žiť takmer ako predtým, inde to majú dovolené iba „vyvolení“. Tak, ako u... Čítať ďalej
13 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik