Krvná pomsta po slovensky- Inšpekcia MV SR zatkla svojho šéfa, ktorý zatkol vyšetrovateľov kajúcnikov
13 | 09 | 2021 I Ivan Brožík

Určite to na smiech nie je, aj keď to pôsobí ako hra na policajtov v blázinci. Vyšetrovatelia Úradu inšpekčnej služby zadržali v pondelok popoludní svojho dočasne povereného šéfa Petra Scholtza. TASR to potvrdili zdroje ÚIS Ministerstva vnútra SR. Scholtza mali zadržať na pokyn prokurátora KP v Bratislave Juraja Chyla. Dozoruje aj obvinenie odchádzajúceho policajného prezidenta Petra Kovaříka.


"Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) poveril zastupovaním inšpekčného úradu Scholtza 11. júna. Nahradil riaditeľa inšpekcie,Adriána Sz.. Ten sa medzitým priznal k prijímaniu úplatku.Po vznesení obvinenia ho v korupčnej kauze pozbavili výkonu štátnej služby. Scholtz 22. júla odvolal vedúcu špecializovaného tímu ÚIS Dianu Santusovú. Odvolanie sa stretlo s kritikou zo strany krajského prokurátora v Bratislave Rastislava Remetu.
Prešiel dvakrát cez polygraf a dostal želiezka

Podľa agentúry TASR minister vnútra vníma Petra Scholtza ako človeka, ktorý je kvalifikovaný, dôkladne pozná procesy, prácu aj fungovanie Úradu inšpekčnej služby. "Svoju bezúhonnosť preukázal testom na polygrafe, ktorý podstúpil pred poverením na zastupovanie. Vyšetrenie na polygrafe podstúpil dvakrát aj počas služobného zaradenia na Úrade inšpekčnej služby." Napísal portál webnoviny.sk 
Scholtz odstavil Santusovú

Dočasne poverený a dnes zatknutý riaditeľ Úradu inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR Peter Scholtz pozastavil činnosť vedúcej tímu toho istého úradu, ktorá sa zaoberá údajným manipulovaním vyšetrovania medializovaných káuz. Informovala o tom hovorkyňa rezortu vnútra Barbara Túrosová.

Portál TA3.com pripomína, že Scholtz bol v úrade iba niekoľko týždňov. Scholtza zadržali priamo v jeho kancelárii.

(Medzititulky red. HD.)

MIMORIADNA SPRÁVA: antitím inšpekčnej služby ministerstva vnútra zatkol dočasne povereného šéfa inšpekcie Petra Scholza. Eštók k tomu píše, že "Lipšic sa zbláznil"
Podľa zdrojov z mediálneho prostredia antitím inšpekčnej služby ministerstva vnútra zatkol dočasne povereného šéfa inšpekcie Petra Scholza. Tá ráno zatkla vyšetrovateľov NAKA, ktorí pre špeciálnu prokuratúru spracúvali väčšinu... Čítať ďalej
13 | 09 | 2021 | Ivan Brožík