Kde urobili súdruhovia chybu? Najzaočkovanejší okres je červený a najmenej očkovaný je zelený
13 | 09 | 2021 I Petra Demková

V trenčianskom kraji vznikol zaujímavý paradox. Zodpovedný a zaočkovaný Trenčín bude od budúceho týždňa červený a teda o slobode tam môžu len snívať. Najmenej očkovaný Púchov si žije a bude žiť slobodne v zelenej fáze.


Minimálne v trenčianskom kraji je situácia úplne opačná, ako by poradcovia našej vlády očakávali. Keď nastavovali Covid automat tvrdili, že čím vyššia bude zaočkovanosť, tým to bude bezpečnejšie. Inými slovami, čím väčšia zaočkovanosť – tým väčšia sloboda. Zdá sa, že nič z toho zas neplatí.


Portál Trenčín dnes 24 prináša informáciu o tom, že Trenčín, ktorý bol ešte v minulom týždni zelený, sa od tohto týždňa sčasti sfarbil do oranžova (okresy Bánovce nad Bebravou, Ilava, Nové Mesto nad Váhom a Trenčín). Od budúceho týždňa to bude vyzerať ešte farebnejšie. K zelenej a oranžovej už opäť pribudne aj červená. Paradoxom je, že vôbec nie tam, kde sa ľudia nedali zaočkovať.

Niektoré okresy opäť s obmedzeniami. Pozrite ČO konkrétne vás čaká
Neslávne slávny covid automat opäť úraduje. Od pondelka sa mierne zhoršenie epidemickej situácie samozrejme odrazí aj na farbách okresov. Väčšina Slovenska bude oranžová a prvýkrát zasvieti aj 10 červených. A práve v nich je potrebné očakávať... Čítať ďalej
12 | 09 | 2021 | Ivan Mihale


„V I. stupni ohrozenia bude v našom kraji jedine okres Trenčín. Sedmička okresov (Bánovce nad Bebravou, Ilava, Myjava, Nové Mesto nad Váhom, Partizánske, Považská Bystrica, Prievidza) bude oranžová a jedine okres Púchov bude zelený,“ informuje portál trencin.dnes.24. „Paradoxne to vyznieva z pohľadu zaočkovanosti. Veď v Púchovskom okrese sa v rámci kraja dalo očkovať najmenej ľudí a v Trenčianskom okrese pre zmenu najviac,“ dodal autor článku.

„Podľa aktuálnych čísiel zaočkovanosti k 9. septembru, ktoré zverejnila na svojom webe Únia miest Slovenska, dostalo v okrese Trenčín druhú dávku vakcíny 45,21 % ľudí. V okrese Púchov je to 36,34 %, čo je prvé a posledné miesto v rámci kraja. Prvú dávku má v sebe v Trenčíne a okolí 47,26 %, čo je opäť prvé miesto. V Púchove a okolí je to 38,63 %, tu má menej len okres Partizánske – 38,48 %,“ píše sa v článku na portáli trencin.dnes.24.

Nad naším očkovaním detí od 5 rokov experimentálnymi vakcínami Česi iba krútia hlavami
Po Amerike sa Slovensko stáva ďalšou krajinou neobmedzených možností. Nie však takých, po ktorých by sme túžili. Nechať totiž očkovať deti od 5 do 11 rokov experimentálnou vakcínou je totiž už prisilná káva. A ospravedlniť to nemôže ani to, že sa... Čítať ďalej
13 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik