Dopravné obmedzenia v Šaštíne a okolí v utorok a stredu
13 | 09 | 2021 I Ivan Mihale/ TASR

Návšteva pápeža Františka v Šaštíne-Strážach si v utorok a stredu (14. a 15. 9.) vyžiada dopravné obmedzenia v Šaštíne a okolí.



Dopravné obmedzenia v utorok:

- mesto Šaštín-Stráže bude uzavreté od 16.00 h,
- priľahlé parkoviská pre návštevníkov stredajšej omše sa otvoria 14. septembra od 18.00 h.
Dopravné obmedzenia v stredu:

- v čase od 7.00 do 13.00 h budú uzavreté prístupové trasy do mesta Šaštín-Stráže,
- diaľnica D2 bude uzavretá od Bratislavy smer na Kúty od 7.00 do 9.00 h,
- diaľnica D2 bude uzavretá v smere Veľké Leváre - Bratislava približne o 8.00 h,
- hraničný priechod Brodské na diaľnici D2 v smere do SR bude uzavretý od 11.00 - 13.00 h. Presun po diaľnici D2 je počas vykonávania bezpečnostných opatrení pre vodičov nákladných vozidiel pozastavený. Mimo uvedených časov môžu diaľnicu využívať vodiči osobných vozidiel.

Michelko: zločinecká skupina okolo Čurilu už chystala masové zatýkanie Santusovej, Zuriana a spol.
Publicista Roman Michelko si pochvaľuje zásah inšpekcie. „Bude veselo, ale po perfídnom útoku niktoša Baránika na generálneho prokurátora Žilinku a po šialených svedectvách Vlada Pčolinského o pomeroch v polícii, je nutné túto bandu zastaviť,“... Čítať ďalej
13 | 09 | 2021 | Petra Demková

Odporúčania na príjazdové trasy na omšu:

-v smere od Bratislavy a Brna z diaľnice D2, zjazd Kúty: Pokračovať po ceste číslo 2/I až po okružnú križovatku v obci Kúty. Následne sa prvým zjazdom pripojiť na cestu cez obce Kúty a Čáry až k mestu Šaštín-Stráže.

-v smere od Bratislavy a Brna z diaľnice D2, zjazd Moravský Svätý Ján: Pokračovať po ceste číslo 2/I až do obce Moravský Sv. Ján. V obci odbočiť vľavo a pokračovať cez obce Sekule, Borský Sv. Jur a Kuklov až k mestu Šaštín-Stráže.

-v smere od Malaciek: Využiť cestu cez obec Veľké Leváre až do obce Moravský Sv. Ján. V obci odbočiť vľavo a pokračovať cez obce Sekule, Borský Sv. Jur a Kuklov až k mestu Šaštín-Stráže.

-v smere od Malaciek: Využiť cestu cez obce Studienka, Lakšárska Nová Ves a Borský Mikuláš. V obci odbočiť vľavo na cestu 1143/III a pokračovať až k mestu Šaštín-Stráže.

-v smere od Skalice a hraničného priechodu Sudoměřice: Využiť cestu číslo 426/II až po okružnú križovatku v meste Holíč. Na križovatke použiť druhý zjazd na cestu číslo 2/I. Približne po 1,5 km odbočiť vľavo na cestu číslo 590/II a po tejto ceste pokračovať cez obec Petrova Ves až k mestu Šaštín-Stráže.

-v smere od Hodonína (CZ): Použiť cestu číslo 51/I až po okružnú križovatku v meste Holíč. Na križovatke použiť prvý zjazd na cestu číslo 2/I. Približne po 1,5 km odbočiť vľavo na cestu číslo 590/II a po tejto ceste pokračovať cez obec Petrova Ves až k mestu Šaštín-Stráže.

-z ostatného územia SR je potrebné prísť do mesta Senica. V meste na hlavnej križovatke odbočiť na cestu 500/II a pokračovať cez obec Dojč až k mestu Šaštín-Stráže.

-Pred vjazdom do mesta je potrebné odstaviť vozidlo na vyznačených odstavných parkoviskách podľa pokynov príslušníkov Policajného zboru a usporiadateľov. Z parkoviska je potrebné sa po vyznačenej trase peši presunúť na miesto konania svätej omše. Peší presun trvá od 12 do 30 minút.

Únia súkromných autobusových dopravcov otvorene kritizuje ministerstvo dopravy
Únia súkromných autobusových dopravcov adresovala ministrovi dopravy Andrejovi Doležalovi otvorený list, v ktorom kritizuje súčasný postoj štátu voči malým autobusovým dopravcom. Únia argumentuje tým, že malí autobusoví dopravcovia sú... Čítať ďalej
13 | 09 | 2021 | Imrich Kovačič