Darom Svätého Otca je medaila odkazujúca na návštevu Slovenska
13 | 09 | 2021 I Ivan Mihale/ TASR

Pápež František daroval prezidentke SR Zuzane Čaputovej na pondelkovom stretnutí medailu, ktorá odkazuje na prebiehajúcu návštevu Slovenska. V strede medaily je zobrazená Panna Mária, patrónka Slovenska. V pozadí je dvojkríž, ktorý patrí k symbolom krajiny. Pastoračnú cestu Svätého Otca pripomína aj dátum a text na okraji medaily.


Prezidentka darovala pápežovi symbolický peceň chleba, knihu, ale aj med z Prezidentskej záhrady. Súčasťou jej darov je tiež nabíjacia stanica pre elektromobily, ako aj medicínske vybavenie určené na pomoc v najchudobnejších častiach sveta prostredníctvom vatikánskych organizácií.

Pápeža v pondelok privítala prezidentka v Prezidentskom paláci. Absolvovali stretnutie medzi štyrmi očami aj s jej blízkymi. Následne sa v Prezidentskej záhrade obaja prihovorili približne 500 pozvaným hosťom zo všetkých sfér politického a spoločenského života.

Policajná inšpekcia vo vojne s NAKA a jej kajúcnikmi dnes 1:0
Pondelok trinásteho. Inšpekcia Ministerstva vnútra zatýka Čurillu. Dostala sa tak o krok pred NAKou k dôležitému svedkovi o manipulovaných výpovediach kajúcnikmi. S nimi operuje Lipšicova Špeciálna prokuratúra a súčasná vláda. Tvrdia, že ide o... Čítať ďalej
13 | 09 | 2021 | Ivan Brožík