Briti rušia zavádzanie Covid passov, neočakávajú ani lockdown počas Vianoc
13 | 09 | 2021 I Diana Zaťková
Britský minister zdravotníctva Sajid Javid v nedeľu oznámil, že vláda po preskúmaní tejto záležitosti pasy Covid-19 nezavedie a že neočakáva ani ďalšie zablokovanie krajiny, informuje portál RT.


Neobmedzené Vianoce



Počas vystúpenia v BBC sa Javid vyjadril, že Briti tento rok „budú mať Vianoce“ - na rozdiel od roku 2020, keď sa rodiny v Británii museli počas prázdnin držať od seba a oslavovať virtuálne.

Javid vyhlásil, že v jesennom a zimnom období „neočakáva žiadne ďalšie zablokovanie“, pričom potvrdil, že „nebude ani ďalší lockdown“. Minister však dodal, že „by bolo nezodpovedné, keby ktorýkoľvek minister zdravotníctva na celom svete zmietol všetko zo stola“.
Vláda upúšťa od plánu zaviesť očkovací pas

Javid v nedeľu tiež oznámil, že vláda zatiaľ upúšťa od svojho plánu zaviesť domáci očkovací pas Covid-19. "Nemali by sme robiť veci len kvôli tomu, že to robia iní," argumentoval Javid a poznamenal, že "väčšine ľudí sa inštinktívne nepáči tá predstava" nutnosti predvádzať dokumentáciu o svojom zdravotnom stave na každodennej báze.

Vedecká štúdia uvádza, že tínedžeri sú viac ohrození vakcínou ako ochorením COVID-19
Americkí vedci tvrdia, že tínedžeri majú väčšiu pravdepodobnosť dostať myokarditídu súvisiacu s očkovaním ako skončiť v nemocnici s COVID-19, informuje Guardian. Čítať ďalej
11 | 09 | 2021 | Diana Zaťková


"Môžem prezradiť, že sme sa na to poriadne pozreli, a hoci by sme to mali nechať v zálohe ako potenciálnu možnosť, s potešením môžem povedať, že nebudeme pokračovať v plánoch na očkovacie pasy," povedal minister.
Zmenili názor

Potom, čo redaktor relácie na stanici BBC poukázal na to, že niekoľko ministrov - vrátane ministra očkovania proti Covid-19, Nadhima Zahawiho - pred niekoľkými dňami uviedlo, že očkovacie pasy budú v blízkej budúcnosti zavedené a že je to správne, Javid to odmieto. Podľa neho obrat nastal v reakcii na vzbúrených poslancov konzervatívnej strany, ktorí obmedzujú reštrikcie, a Javid ich podporuje.

Slzný plyn a zrážky s políciou: Vo Francúzsku odpor voči Covid passom narastá (VIDEO)
12 | 09 | 2021 | Diana Zaťková


"Mnoho krajín v čase, keď to implementovali, sa pokúsilo zvýšiť svoju zaočkovanosť," vysvetlil Javid. "My sme boli doteraz v očkovaní veľmi úspešní."

V Spojenom kráľovstve je 43,89 milióna ľudí úplne očkovaných proti Covid-19, pričom podľa vládnych štatistík 48 miliónov dostalo najmenej jednu dávku. Podľa výpočtov denníka The New York Times je 66% Spojeného kráľovstva zaočkovaných úplne, čo z neho robí 17. najviac zaočkovanú krajinu.

"Je to totalitný príkaz!" Austrálski policajti zbierajú peniaze, aby mohli právne napadnúť povinné očkovanie
Policajti z Queenslandu založili stránku zameranú na finančné zbierky. Zhromažďuje peniaze na právnikov a spochybňuje povinné očkovanie zamestnancov orgánov činných v trestnom konaní. Hovorí sa, že nová smernica „porušuje právo na slobodu“, píše... Čítať ďalej
12 | 09 | 2021 | Diana Zaťková