Taliansko: Somálsky imigrant porezal nožom päť ľudí, polícia ho zatkla
12 | 09 | 2021 I Imrich Kovačič / TASR

Talianska polícia v nedeľu vyšetrovala žiadateľa o azyl zo Somálska za pokus o vraždu. Muž údajne porezal nožom dve kontrolórky cestovných lístkov v autobuse v známom letovisku Rimini a potom pri úteku zranil ďalších troch ľudí vrátane chlapca. Informácie priniesla tlačová agentúra AP.


Vyšetrovatelia vylučujú terorizmus ako motív a predpokladajú, že 26-ročný muž bol v sobotu večer pri útoku nožom pod vplyvom drog. Uviedla to talianska verejnoprávna televízna stanica RAI.

Ministerka vnútra Luciana Lamorgeseová vyhlásila, že v pondelok sa v Rimini stretne s miestnymi predstaviteľmi bezpečnostných zložiek, aby preverila "túto veľmi závažnú udalosť". Na ministerku slovne útočí pravicový líder Matteo Salvini, ktorý vedie protiimigračnú stranu Liga. Salvini požaduje, aby Lamorgeseová zasahovala proti ilegálnym migrantom tvrdšie.

Taliansko vyšetruje únos šesťročného chlapca, ktorý ako jediný prežil haváriu lanovky
Talianska prokuratúra začala vyšetrovanie po tom, ako šesťročného chlapca, ktorý ako jediný v máji prežil haváriu lanovky v Taliansku, odviedol jeho dedko do Izraela. A to napriek protestom ostatných členov jeho rodiny, informuje... Čítať ďalej
12 | 09 | 2021 | Diana Zaťková


Muž, ktorý evidentne nemal cestný lístok na autobus, porezal kontrolórky, keď ho požiadali, aby lístok ukázal. Podľa médií obe ženy zranil. Keď vodič autobusu otvoril dvere, útočník ušiel. Polícia ho prenasledovala a vtedy muž údajne porezal troch ďalších ľudí, ktorých cestou stretol. Bol medzi nimi šesťročný chlapec, ktorý sedel so svojou matkou na miestnom vonkajšom trhovisku.

Chlapec, zranený aj na krku, sa v nedeľu po operácii nachádzal v kritickom stave.

Polícia muža chytila v bočnej uličke pri hoteli a zatkla ho.

Nemenovanému mužovi od jeho príchodu do Európy v roku 2015 očividne odmietli udeliť azyl vo viacerých európskych krajinách, napríklad v Dánsku, Švédsku, Nemecku a Holandsku, napísali talianske noviny Corriere della Sera.

Verejnoprávna televízia uviedla, že muž požiadal v Taliansku o azyl a žil v ubytovni pre migrantov, ktorú vedie katolícka charita v Rimini.

Hrôza u susedov! Rakúšan mumifikoval mŕtvu matku kvôli sociálnym dávkam
Rakúska polícia našla telo ženy, ktorú vraj jej syn mumifikoval. Chcel si naďalej uplatňovať nároky na výplatu zo sociálneho zabezpečenia, informuje CNN. Čítať ďalej
12 | 09 | 2021 | Diana Zaťková