ŠTS sa bude zaoberať dohodou o vine a treste Adriána Sz. v októbri
12 | 09 | 2021 I Ivan Mihale/ TASR

Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku sa bude zaoberať schvaľovaním dohody o vine a treste, ktorú uzavrel prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) s obvineným exriaditeľom Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) Adriánom Sz., na začiatku októbra. ŠTS vytýčil termín verejného zasadnutia na 4. októbra. TASR to potvrdila hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.


Prokurátor ÚŠP uzavrel dohodu o vine a treste s obvineným Adriánom Sz., trestne stíhaným pre zločin prijímania úplatku, 17. augusta. Navrhuje mu uložiť trest odňatia slobody vo výmere troch rokov, ktorý sa podmienečne odkladá. Obvinenému sa zároveň navrhuje uložiť probačný dohľad v skúšobnej dobe, ktorá bola stanovená na päť rokov. TASR o tom v druhej polovici augusta informoval hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan.

Zapredali nás a zradili nás! Celé je to len špinavá hra, soptí Blaha na adresu koalície
Na Slovensku sa v ostatnom čase dejú naozaj čudesné veci. A to táto „demokratická“ vláda sľubovala všetko možné aj nemožné. Ako sa však zatiaľ ukazuje, tak prevláda to nemožné. Kritizuje to aj Ľuboš Blaha. Čítať ďalej
12 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik


Súčasťou dohody o vine a treste je tiež návrh na uloženie peňažného trestu vo výške 25.000 eur a trestu prepadnutia veci, konkrétne dvoch mobilných telefónov a televízneho prijímača. Obvinenému sa tiež navrhuje uloženie trestu zákazu činnosti spojeného s výkonom právomoci verejného činiteľa na dobu sedem rokov.

Adriána Sz., bývalého riaditeľa národnej jednotky finančnej polície Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Bernarda S. a bývalého funkcionára NAKA Mariána K. stíhajú pre trestný čin zneužívania právomoci verejného činiteľa a korupčnú trestnú činnosť.

NAKA zadržala Adriána Sz. 3. júna. Celkovo obvinila troch ľudí. Korupčná trestná činnosť mala spočívať v prijatí spotrebnej elektroniky a finančnej hotovosti minimálne v hodnote 20.000 eur. Úplatky mal dostať od Bernarda S. Ten je jediným priamym svedkom v prípade.

Lengvarský sa rozhodol ponúknuť naše deti na výskum vakcíny proti COVID-19! Ľudia sa búria
Slovenská vláda a jej vedeckí a lekárski „odborníci“ sú akoby nepoučiteľní. To si vari nikto z nich nepamätá, ako sme boli prví na svete v celoplošnom testovaní? A jeho následkom boli tisícky nakazených a neskôr zomierajúcich ľudí v nemocniciach? A... Čítať ďalej
12 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik