Po tokajských viniciach budú turistov voziť slony, sľubuje Mikuláš Vareha a chystá pre nich maštaľ
12 | 09 | 2021 I Gabriela Fedičová

Mikuláš Vareha, ktorého volajú aj kráľom Zemplína, má po dvoch rokoch na slobode obrovské plány. Potom, ako sa po deviatich rokoch dostal spoza mreží, obnovuje svoje panstvo a chystá sa do politiky, píše portál kosiceonline.sk. Ľudia nad jeho najnovším nápadom krútia hlavou. Sľubuje, že po tokajských viniciach budú turistov voziť slony. Chystá pre nich maštaľ. 


"Ľudia si myslia, že som blázon," hovorí v rozhovore pre portál kosiceonline.sk. Vareha je však presvedčený, že nápad so slonmi sa zrealizovať dá. "Povedzte mi jeden argument, prečo by sa to nedalo zrealizovať,“ pýta sa Mikuláš Vareha.

"O Mikulášovi Varehovi sa toho už popísalo veľa. O jeho podnikaní, boxovaní, stavbách a akciách. Vínach, lykožrútoch, štepných púčikoch, služobných kravách, zločinoch, nezločinoch aj daňových podvodoch, za ktoré ho odsúdili na 11 rokov väzenia," konkretizuje portál kosiceonline.sk.
Kontroly z daňového úradu boli cirkus

Býva v Slovenskom Novom Meste, kde miestu pred benzínkou Agent 007 dominujú dve vysoké drevené nedokončené veže. Vareha zdôrazňuje že nejde o obyčajné stavby, pretože nie sú pevne spojené so zemou.

O kontrolách z daňového úradu v rokoch 2008 až 2010 hovorí ako o riadnom cirkuse. Po ich ukončení mu úradníčky z ústredia v Banskej Bystrici dávali podpísať trinásť protokolov s 560 stranami.

Psychologička: Rodičia môžu motivovať deti k učeniu aj cez spoločenské hry
September je spojený s návratom detí do škôl. Rodičia stoja pred výzvou, ako motivovať deti, aby sa učili. Medzi overené spôsoby patria rôzne formy zábavného a spoločného vzdelávania, napríklad prostredníctvom hrania spoločenských hier. Uviedla to... Čítať ďalej
11 | 09 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR

So štátom sa súdi a žiada náhradu škody vo výške jednej miliardy eur

Varehovi sa vo Viničkách na hektári pôdy podarilo spustiť prvý farmársky chov a plánuje chovať jelene, daniele, muflóny. Má v prenájme aj vinohrady, ale tiež sa stali obeťou pandémie, kvôli ktorej nemal kto pozbierať pred rokom úrodu. Tá bola minulého roku podľa jeho slov slabá a nevedel odhadnúť, aká bude v tomto roku. Plánuje spustiť aj poľnohospodársku výrobu a služby, mäso výrobu, pojazdné bitúnky a má aj mnoho ďalších plánov ako píše portál kosiceonline.sk.

Vareha v rozhovore povedal, že je jednou z obetí bývalého politického systému. V rozhovore okrem iného uviedol aj to, že uznáva, že robil veci na hrane zákona, ale nikdy ho neporušoval. A tak ho museli dať nezákonne dole. So štátom sa súdi a žiada náhradu škody vo výške jednej miliardy eur. Kvôli súdnym prieťahom od roku 2017 chystá podanie na európsky súd. Momentálne je do decembra 2022 monitorovaný náramkom. Vtedy sa mu končí trest.

Robert Fico podáva podnet na políciu, aby preverila pôvod majetku novinárky Tódovej
"Je čas pozrieť sa na majetky niektorých novinárov, ako je Tódová," tvrdí Róbert Fico v najnovšom príspevku na sociálnej sieti. Jeho slovník, je "ostrý"! Fico zároveň oznamuje, že podáva podnet na políciu, aby preverila pôvod majetku novinárky... Čítať ďalej
11 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová