Päťsto hostí v Prezidentskom paláci, predstúpia pápež a prezidentka
12 | 09 | 2021 I Ivan Mihale/ TASR

Pápež František a prezidentka SR Zuzana Čaputová vystúpia v pondelok (13. 9.) na stretnutí v Prezidentskej záhrade s príhovormi. Zúčastní sa na ňom približne 500 pozvaných hostí zo všetkých sfér politického a spoločenského života.


Ako informoval hovorca hlavy štátu Martin Strižinec, "okrem najvyšších ústavných činiteľov, členov vlády SR, zástupcov NR SR a poslancov Európskeho parlamentu či bývalých prezidentov budú prítomní aj predstavitelia najvýznamnejších štátnych a verejných inštitúcií, predstavitelia akademickej a vedeckej obce, lekári, zdravotníci a záchranári, predstavitelia stavovských, náboženských a cirkevných organizácií, predstavitelia samosprávy a ozbrojených síl, predstavitelia kultúrnej obce a médií, športoví reprezentanti, predstavitelia politických strán, menšín, zástupcovia neziskových organizácií a členovia diplomatického zboru," priblížil Strižinec.

Oficiálny uvítací ceremoniál sa uskutoční na prednom nádvorí Prezidentského paláca. Po súkromnom stretnutí Čaputovej s pápežom v Zlatom salóne pozdraví Svätý Otec aj členov najbližšej rodiny prezidentky, hovorí Strižinec. Napokon si osobne vymenia dary v Zelenom salóne paláca.

Niektoré okresy opäť s obmedzeniami. Pozrite ČO konkrétne vás čaká
Neslávne slávny covid automat opäť úraduje. Od pondelka sa mierne zhoršenie epidemickej situácie samozrejme odrazí aj na farbách okresov. Väčšina Slovenska bude oranžová a prvýkrát zasvieti aj 10 červených. A práve v nich je potrebné očakávať... Čítať ďalej
12 | 09 | 2021 | Ivan Mihale