Niektoré okresy opäť s obmedzeniami. Pozrite ČO konkrétne vás čaká
12 | 09 | 2021 I Ivan Mihale

Neslávne slávny covid automat opäť úraduje. Od pondelka sa mierne zhoršenie epidemickej situácie samozrejme odrazí aj na farbách okresov. Väčšina Slovenska bude oranžová a prvýkrát zasvieti aj 10 červených. A práve v nich je potrebné očakávať výrazné obmedzenia.


Do prvého stupňa ohrozenia podľa Plusky prejdú okresy Bytča, všetky košické okresy, Krupina, Poprad, Skalica, Trenčín či  Rožňava, ktorá je na tom kriticky, a sprísnenie pravidiel pocítila už od štvrtka 9. septembra.

A v červených okresoch je už v interiéri povinnosť nosiť opäť respirátor, vonku treba rúško, vysoké školy môžu vyučovať prezenčne do 20 osôb alebo do 40 osôb. Ľudia sa však v okrese môžu pohybovať bez obmedzení.

Neočkovaných do reštaurácie či kaviarne už nepustia. Výnimka je len s negatívnym testom či potvrdením o prekonaní ochorenia. Ten kto  je nezaočkovaný a  nemá ani test alebo potvrdenie o prekonaní, si jedlo či nápoj môže vyzdvihnúť v červenom okrese už len cez okienkový výdaj.

Slzný plyn a zrážky s políciou: Vo Francúzsku odpor voči Covid passom narastá (VIDEO)
12 | 09 | 2021 | Diana Zaťková


Obmedzenia budú platiť napríklad pre tieto zariadenia:
Fitnescentrá

Pre základný režim v červených okresoch platí zákaz pre fitnes, plavárne, wellness, akvapark či kúpele, ak nevyplývajú zo zdravotnej indikácie. V režime očkovaných môže byť vo fitku maximálne 50 osôb alebo jedna osoba na 15 metrov štvorcových. V režime OTP to je max. 10 osôb alebo jeden človek na 25 m2. Bez kontroly covid pasov sú zakázané. Pri bazénoch môžu očkovaní obsadiť 50 percent kapacity, ak si prevádzka zvolí režim OTP, tak len 25 percent kapacity.
Obchody

V obchodoch platí nariadenie dodržiavať 15 metrov štvorcových na osobu. Podobne to platí aj pre služby.
Reštaurácie

V reštaurácii môžu v režime očkovaných či OTP sedieť najviac 4 osoby pri stole alebo všetky osoby z jednej domácnosti. Medzi stolmi by mali byť 2-metrové rozostupy. Neočkovaných pustiť nemôžu.

Návštevou Svätého Otca si doterajšie hriechy nevykúpite, odkazuje vláde aj prezidentke Fico (VIDEO)
Dnes sa začína na Slovensku návšteva pápeža Františka. Predseda Smeru Robert Fico upozornil koalíciu a prezidentku, že návštevou Svätého Otca si doterajšie hriechy nevykúpia. Čítať ďalej
12 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik