„Neľutujem“: Francúz, ktorý dal facku Macronovi dostáva stovky podporných listov
12 | 09 | 2021 I Diana Zaťková

Francúz, ktorý strávil v lete niekoľko mesiacov za mrežami za facku francúzskemu prezidentovi Emmanuelovi Macronovi, uviedol, že dostal mnoho listov na podporu svojej „politickej“ akcie, informuje portál RT.



Útok neľutuje



Damien Tarel pre BFM TV povedal, že neľutuje útok na hlavu francúzskeho štátu. "Odsudzujem fyzické násilie. Napriek tomu to bola len malá facka. Verím, že Macron sa zotavil veľmi dobre,” povedal s tým, že sa v blízkej budúcnosti plánuje zúčastniť na protestoch proti zdravotným preukazom Covid-19.

Tento 28-ročný mladík bol prepustený v sobotu po odpykaní si trestu odňatia slobody za facku Macronovi. Tú mu uštedril na verejnosti začiatkom júna. Zasiahol prezidenta, keď ho vítal dav divákov počas cesty do južného Francúzska.

Tarel, nadšenec historického šermu, zakričal „Montjoie, Saint-Denis!“ - stredoveký francúzsky bojový pokrik - a „Preč s Macroniou!“ a udrel prezidenta.

Orbán: "11. september dokázal, že kresťanská civilizácia je niečo, za čo musíme každý deň bojovať"
Maďarský premiér Viktor Orbán si pripomenul 20. výročie útokov z 11. septembra. Vyhlásil, že tento dátum dokazuje, že „kresťanskú civilizáciu“ je potrebné vždy brániť. Sľubuje, že zastaví masovú migráciu uľahčujúcu ďalší teror, informuje... Čítať ďalej
11 | 09 | 2021 | Diana Zaťková

Macron nereprezentuje ľudí

"V ten deň som prišiel vyzvať prezidenta Emmanuela Macrona," povedal Tarel po prepustení. "Neverím, že demokraticky hlasujeme raz za päť rokov za zástupcu, ktorý nakoniec nereprezentuje ľudí."

V samostatnom rozhovore pre rádio France Bleu označil mladý muž svoje vtedajšie činy za „politický akt“.  "Ak by som sa mal vrátiť v čase, urobil by som to isté znova. Nemám žiadne výčitky," dodal.
Ľudia ho podporili

Tarel tvrdí, že počas pobytu za mrežami dostal „stovky“ podporných listov. "Bol som prekvapený, koľko ľudí pochopilo politický význam môjho činu."

Vedecká štúdia uvádza, že tínedžeri sú viac ohrození vakcínou ako ochorením COVID-19
Americkí vedci tvrdia, že tínedžeri majú väčšiu pravdepodobnosť dostať myokarditídu súvisiacu s očkovaním ako skončiť v nemocnici s COVID-19, informuje Guardian. Čítať ďalej
11 | 09 | 2021 | Diana Zaťková


Počas súdneho procesu sa Tarel  stotožňoval s takzvanými protestami „žltých viest“- rozsiahlymi protivládnymi zhromaždeniami, ktoré vyvrcholili v rokoch 2018 a 2019.

Macron v tom čase facku bagatelizoval ako ojedinelý incident a zdôraznil, že násilie voči verejným činiteľom je neprijateľné. Útok na prezidenta odsúdili mnohí poprední politici vo Francúzsku vrátane Macronových odporcov.

Moskve sa ponúka dobrý obchod: Raketoplán Buran za hlavu kazašského chána
Ruská národná vesmírna agentúra uviedla, že kazašský podnikateľ, ktorý vlastní cennú repliku legendárneho sovietskeho vesmírneho plavidla Buran, ponúkol raketoplán výmenou za hlavu posledného chána svojej krajiny. Informuje o tom portál... Čítať ďalej
11 | 09 | 2021 | Diana Zaťková