Hrôza u susedov! Rakúšan mumifikoval mŕtvu matku kvôli sociálnym dávkam
12 | 09 | 2021 I Diana Zaťková

Rakúska polícia našla telo ženy, ktorú vraj jej syn mumifikoval. Chcel si naďalej uplatňovať nároky na výplatu zo sociálneho zabezpečenia, informuje CNN.




Rakúšan, 66-ročný muž, sa podľa policajného vyhlásenia priznal, že držal telo svojej matky v suteréne nehnuteľnosti v západorakúskom regióne Innsbruck. Priznanie však prišlo až po tom, čo do domu vtrhli policajti.


Zinkasoval 50 000 eur

Podľa polície 89-ročná žena zomrela v júni 2020, ale muž si jej telo ponechal, aby mohol naďalej poberať dôchodok a príspevok na starostlivosť. Polícia uviedla, že muž za čas, keď držal telo svojej matky v suteréne, zinkasoval približne 50 000 eur.



V policajnom vyhlásení bolo ďalej uvedené, že pitva vykonaná v stredu neodhalila žiadne známky, že by smrť ženy bola podozrivá. Muž je obvinený z podvodov a z ukrývania mŕtveho tela.


„Neľutujem“: Francúz, ktorý dal facku Macronovi dostáva stovky podporných listov
Francúz, ktorý strávil v lete niekoľko mesiacov za mrežami za facku francúzskemu prezidentovi Emmanuelovi Macronovi, uviedol, že dostal mnoho listov na podporu svojej „politickej“ akcie, informuje portál RT. Čítať ďalej
12 | 09 | 2021 | Diana Zaťková



Telo zasypal podstielkou pre mačky



Rakúšan priznal, že zmrazil telo svojej matky pomocou ľadových obkladov, aby zabránil akémukoľvek zápachu, a zabalil ju do obväzov, ktoré nasali všetky telesné tekutiny. „Matku zasypal podstielkou pre mačky a nakoniec bola mŕtvola mumifikovaná,“ vysvetlil vedúci policajného útvaru pre boj so sociálnou kriminalitou Helmut Gufler.



Keď páchateľov brat prišiel za ich matkou, oznámil mu, že je v nemocnici. Príbeh sa začal rozuzľovať až vtedy, keď chcel nový poštár vidieť príjemkyňu sociálnych výhod a zoznámiť sa s ňou. Poštár oznámil, že muž to odmietol a úrady išli nehnuteľnosť skontrolovať.





Volodin: Európa je v ohrození! Ak nechce byť zatiahnutá do vojny, mala by si dať pozor na Zelenského
Vyjadrenia ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského o vojne s Ruskom sú pre európske krajiny veľmi nebezpečné, preto by im lídri EÚ mali venovať pozornosť, uviedol v nedeľu na kanáli Telegram predseda ruskej Štátnej dumy Vjačeslav Volodin vo... Čítať ďalej
12 | 09 | 2021 | Diana Zaťková