Režim Lipšicových kajúcnikov baží po krvi Zuriana, Santusovej a Kaľavského
11 | 09 | 2021 I Gabriela Fedičová

Róbert Fico nedávno zverejnil informáciu, že je naplánovaná akcia, ktorá bude zameraná na tých ľudí, ktorí prehovorili o manipulácii svedkov. Menoval Branislava Zuriana, Dianu Santusovú a Jána Kaľavského. Ministerstvo vnútra vtedy uviedlo, že Ficove výroky sú klamstvo, píše portál HN. Dnes zverejnili informáciu, podľa ktorej to asi klamstvo nebude. 


Prešli tri týždne a podľa dokumentov, ktoré má k dispozícii HN je všetko inak, ako tvrdilo nedávno ministerstvo vnútra. "NAKA ide po známych menách. Zurian či Santusová mali založiť zločineckú skupinu. Jej hlavou má byť pán X. A podľa vyšetrovateľov kriminálnej agentúry cieľom členov organizácie je mariť prácu, ako aj diskreditovať tímy Očistec a Fénix," informuje portál HN.
Peter Košč alias pán X

V prípade, ktorý vyšetrovatelia NAKA, otvorili na základe „operatívno-pátracej činnosti". Menovaných vinia z toho, že ešte v apríli tohto roka založili spolu s inými skupinu, ktorú riadi a koordinuje muž s prezývkou pán X. Podľa HN takúto prezývku práve Peter Košč. Ten už čelí obvineniu v prípade úplatku pre bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika.

Košč sa nezdržiava na Slovensku. Zločineckú skupinu, ktorej členmi podľa HN údajne Zurian, Santusová či Kaľavský, založil a vedie na diaľku. Vyšetrovatelia podľa dokumentu, ktorý má k dispozícii HN, zistili, že niektorí zo skupiny ešte stále pôsobia v SIS. Ale pôsobia aj ako príslušníci Policajného zboru na Úrade inšpekčnej služby.

Toto je vážne! "Musíme informovať o tom, o čom Lipšic informovať nebude," hovorí Robert Fico
"Musíme informovať o tom, o čom Lipšic informovať nebude. Toto je totálny koniec právneho štátu," povedal Fico. Kaliňák spomenul, že presne kvôli takýmto rozhodnutiam, nezákonným, ovplyvneným, manipulovaným, zomrel človek. Nie hocijaký. Zomrel... Čítať ďalej
07 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová

Úlohou skupiny je zmariť kauzy Očistec a Fénix

Členovia zločineckej skupiny majú podľa získaného dokumentu HN zmariť vyšetrovanie káuz Očistec a Fénix. Účelovo majú podľa HN zhromažďovať informácie aj prostredníctvom prebiehajúcich trestných konaní. A to aj o osobách, ktoré na prípadoch pracujú. Informácie majú podľa HN slúžiť ako podklad na vykonštruovanie skutočností smerujúcich k ich diskreditácii.

Podľa HN členovia zločineckej skupiny sa majú snažiť dosiahnuť väzobné stíhanie spolupracujúcich osôb. Následne, ako to podľa HN stojí v získanom dokumente, spolupracujúcim osobám má byť pod hrozbou ďalšieho trvania väzby, respektíve odsúdenia ponúknutá takzvaná posledná možnosť. "Aby krivo obvinili členov tímov Očistec a Fénix," píše HN.

Podľa HN nie je vylúčené, že do spisu, v ktorom mali byť dôkazy o zločineckej skupine, zasiahol ešte koncom augusta námestník generálneho prokurátora Jozef Kandera. Trestné stíhanie bolo zrušené využitím paragrafu 363, píše portál HN. "Jozef Kandera svoje rozhodnutie zdôvodnil tým, že policajti údajne nemali na začatie trestného stíhania dostatok dôkazov, ale len domnienky , čo bolo nezákonné. Podľa HN vyšetrovatelia kriminálnej agentúry celý prípad zločineckej skupiny opätovne, nanovo uchopili 7. septembra.

Chmelár: "Maďari dávajú na kultúru toľko, čo my na armádu"
11 | 09 | 2021 | Ivan Brožík