Putinova lekcia farizejskému západu: Taliban je partner, Lukašenko vrah?
11 | 09 | 2021 I Ivan Brožík

Ruský prezident Vladimír Putin si nebral servítku pred ústa. Krajinám Európskej únie a "západným" štátom v tradičnom chápaní odkázal, že sú farizeji. S Talibanom, ktorý vojenskou silou zvrhol legálnu vládu, rokovať chcú, priam sa vnucujú. S Lukašenkom, ktorý vzišiel z legálnych volieb, rokovať nebudú, lebo "ľudské práva". Čo na túto lekciu povie slovenská moc?


"Chcete rokovať s Talibanom, tak prečo nie s Bieloruskom?" Pýta sa prezident Ruskej Federácie Vladimír Putin "západných" politikov. Informáciu z Ruských zdrojov prevzal portál prvnizpravy.cz.
Lukašenko je horší ako Taliban?

Počas tlačovej konferencie v Moskve položil Vladimír Putin zásadnú politologicky hodnotovú otázku.

"Každý chce hovoriť priamo s hnutím Taliban, hoci je na zozname teroristických organizácií OSN. Každý hovorí, že Taliban ovláda toto územie, my potrebujeme s ním hovoriť. Ale Lukašenko sa k moci dostal nie v dôsledku ozbrojeného boja, ale hlasovaním. Niekomu sa výsledok páči, niekomu nie - ďalšia otázka. Moja odpoveď znie: Choďte si pohovoriť s úradmi Bieloruska, prečo aj s nimi nehovoríte!" Povedal Vladimír Putin.
Voľná únia Bielorusko - Rusko

"Naše rokovania s prezidentom Bieloruska boli intenzívne a konštruktívne, ako vždy, čo je plne v súlade s povahou vzťahov medzi našimi krajinami." oznámil novinárom podľa portálu prvnizpravy.cz Vladimír Putin.

Počas niekoľkých rokov vlády Ruska a Bieloruska intenzívne pracovali na balíčku dokumentov s cieľom ďalej prehĺbiť vzájomnú integráciu.

"Ide o 28 takzvaných "únijných programov", ktorých cieľom je zjednotenie zákonov v Rusku a v Bielorusku v rôznych ekonomických oblastiach. taktiež o vyrovnanie podmienok pre fungovanie ekonomických subjektov oboch krajín, ako aj  vytvorenie jednotných finančných a energetických trhov. Na programe je dopravná infraštruktúra, rozvoj a realizácia spoločnej priemyselnej a poľnohospodárskej politiky. "

(Medzititulky red. HD)

Putin: Západ vytvoril v Afganistane neporiadok, no s následkami sa musí vysporiadať celý svet
10 | 09 | 2021 | Diana Zaťková